Redactie
Redactie Body & Mind 7 nov 2017

Oh no! Pizza is volgens wetenschappers net zo verslavend als harddrugs

Ja, je leest het echt goed. Je favoriete take-away heeft volgens de wetenschap dezelfde verslavende werking als harddrugs. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor alle liefhebbers, maar betekent dit echt dat we vanaf nu deze Italiaanse delicatesse moeten afzweren? Nee, zo erg is het gelukkig allemaal nog niet.

Pizza is zo goddelijk dat je het elke dag wel zou kunnen eten. Want ja, het is verslavend lekker. Maar hoe lekker ook, deze heerlijke combi van deeg, tomaat en kaas (heel veel kaas) zorgt voor een verslaving aldus onderzoekers.

Een goede pizza is overladen met kaas en dat betekent dat je ook veel caseïne binnenkrijgt. Dit is een eiwit dat terug te vinden is in alle soorten zuivel. Wat dit stofje doet is het stimuleren van het deel van onze hersenen dat zich bezighoudt met genot en verslaving. Eet je veel kaas? Dan kun je zelfs kaas-high worden.

Niet alleen caseïne zorgt voor een (lichtelijke) pizza verslaving. Ook de suikers en bepaalde koolhydraten werken verslavend. Tel dit bij elkaar op en je komt tot dezelfde conclusie als de wetenschappers: bij het eten van pizza gebeurt hetzelfde in je hersenen als wanneer je heroïne of cocaïne inneemt. Oeps.

Eet gerust af en toe een pizza hoor. Deze verslaving is niet zo erg. Leg er anders een berg rucola op, kun je in ieder geval zeggen dat je nog iets groens binnen hebt gekregen.

Inspiratie nodig voor je zelfgemaakte pizza? Wat dacht je van aardbeien in plaats van ananas?

Reageer op artikel:
Oh no! Pizza is volgens wetenschappers net zo verslavend als harddrugs
Sluiten