Dit doet elke dag planken met jouw lichaam en dankzij dit schema ga jij het wel volhouden

Ben jij al goed op weg met je gezonde voornemens van dit jaar of wordt het tijd om daaraan te beginnen? In dat laatste geval hebben we de perfecte dertig dagen challenge voor je gevonden. Planken is namelijk een ontzettend goede oefening om te doen en dit is wat het met je lichaam doet.

Alle begin is moeilijk, maar wie doorzet kan blij zijn met het resultaat. Na dertig dagen planken is de kans groot dat je het verschil merkt én ziet.

Plank challenge

Oké oké, het is een vrij pittige oefening. Tenminste, als je hem goed uitvoert (zonder holle of bolle rug). Planken is ontzettend zwaar en wij storten letterlijk na 20 seconden al ter aarde. Toch is het een hele goede oefening en train je er de juiste spiergroepen mee. Even doorzetten dus en deze dertig dagen challenge kan je daarbij helpen.

Planken is een ontzettend goede oefening voor je romp. Je traint de spieren rond je middel waardoor niet alleen je romp sterker wordt, je krijgt er ook nog eens een strakkere buik van dan van vergelijkbare buikspieroefeningen. Naast dat je je romp traint, train je ook je rug-, schouder- en armspieren. Winnen.

30 dagen challenge

De app ’30 Day Plank’ . Verschillende niveaus om mee te beginnen. Beginner Level 1 is wat ons betreft al zwaar genoeg dus begin vooral niet te enthousiast aan het ‘Advanced’ niveau. In 30 dagen tijd bouw je je plankskills op. Je trapt af met 10 seconden planken en dat krijg je sowieso voor elkaar.

De app laat ook zien hoe ver je al onderweg bent met je challenge en dat is super motiverend want je wil natuurlijk hoe dan ook die 30 dagen afronden. En don’t worry, er zitten ook rustdagen in het schema verwerkt.

Naast de plank app zijn er nog tal van andere apps die je ondersteunen bij het sporten.

My Fitness Pal en meer: dit zijn de 5 beste apps voor tijdens het sporten

Reageer op artikel:
Dit doet elke dag planken met jouw lichaam en dankzij dit schema ga jij het wel volhouden
Sluiten