Redactie
Redactie Life 10 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom mensen bij wie planten altijd dood gaan het allerleukst zijn

Leuk, zo’n groene oase in huis. Maar dan is het wel zo handig om de planten iedere week water te geven. Wat zegt het eigenlijk over je persoonlijkheid als ze dood zijn? Beautify vertelt het je.

Want hey, het is oké als je planten dood gaan. Of nou ja, ideaal is het niet helemaal en het is zonde van je geld. En uitzicht. Want eerlijk is eerlijk, je kamer ziet er zoveel gezelliger uit met die plantjes.

Wat zegt het over je persoonlijkheid als je planten dood laat gaan?

Maar het is heus geen slecht nieuws als niet al je planten het overleven. Het zegt namelijk het volgende over je persoonlijkheid:

1. Het betekent dat je meer tijd in andere dingen stopt

Jij vindt contact onderhouden met je vriendinnen en familie één van de belangrijkste dingen. Sterker nog, bepaalde dingen in het leven hebben zo’n prioriteit voor jou dat je meer dan eens vergeet om dat groene spul thuis water te geven.

2. Je bent bijna nooit thuis omdat je altijd leuke dingen doet

Naast je studie en/of werk vind je het super leuk om op pad te zijn. Je vrije tijd weet je goed te besteden, waardoor het bijna niet voorkomt dat je een hele dag thuis bent.

Of laat staan een avondje op de bank hangt. Tja, dan schiet het er nu eenmaal bij in om een gieter met water te vullen, dat snappen we wel.

3. Als je thuis bent besteed je tijd aan jezelf en dat is goed voor je gezondheid

Als je dan wél thuis bent, besteed je het liefst tijd aan jezelf. Eindelijk even ontspannen zónder alle drukte om je heen. Dat is hartstikke goed voor je mentale gezondheid.

Je hebt je prioriteiten op een rij en sorry planten, misschien komen jullie nu eenmaal niet in de top vijf voor. Gevolg is wel dat ze dus een stuk sneller vergaan dan wanneer je ze netjes op tijd wat te drinken geeft.

4. Je bent een beetje chaotisch en dat betekent dat je een creatief brein hebt

Kijk, als je een heel gestructureerd leven leidt weet je dat je iedere zaterdag aan de planten moet denken. Maar jouw persoonlijkheid is juist een beetje chaotisch. Is dat slecht? Helemaal niet.

Dat je chaotisch bent betekent namelijk dat je een creatief brein hebt. En dat klinkt natuurlijk hartstikke goed.

5. Je hebt geaccepteerd dat het leven niet perfect is

Ja, je weet dat je de zaakjes voor je groene vrienden beter op orde moet hebben. In een ideale wereld is dat ook zo, maar in de echte wereld nu eenmaal niet.

Daarom heb je geaccepteerd dat het leven niet perfect is en jij al helemaal niet. Dat betekent gelijk dat je gelukkiger bent, omdat je je niet meer druk maakt om imperfecties. Want je weet dat de perfecte persoon nog geboren moet worden.

Sorry planten.

, dit artikel makkelijk terugvinden? Bewaar het op Pinterest

Lees ook: Plantenkillers opgelet: het water van gekookte eieren kan je redmiddel zijn

Reageer op artikel:
Waarom mensen bij wie planten altijd dood gaan het allerleukst zijn
Sluiten