Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Body & Mind 27 augustus 2018

Schaapjes tellen? Dit zijn de vijf planten om beter te slapen

Wanneer je niet kunt slapen, ga je misschien eindeloos schaapjes tellen. Maar wist je dat je ook gewoon je slaapkamer kunt opleuken met plantjes voor een betere nachtrust? Dít zijn de planten om beter te slapen.

Een warme douche voor het slapengaan, of een kopje hete thee met honing: het schijnt allemaal te helpen om zó in dromenland te  raken. En ook het lezen van een boek doet ook wonderen. Maar er zijn dus nog meer dingen die je uit kunt halen.

Planten om beter te slapen

Vijf planten met een ander uiterlijk, maar een overeenkomst: ze maken je lekker rustig. Met deze groene vrienden val je zó in slaap, zonder allerlei moeilijke trucjes te hoeven uithalen.

Sansevieria trifasciata

De naam van deze plant doet misschien niet gelijk een belletje bij je rinkelen. Maar de naam ‘Snake plant’ wellicht wel? Wat deze plant zo bijzonder maakt, is dat hij in tegenstelling tot andere planten zowel overdag als ’s nachts zuurstof geeft. En extra zuurstof is goed voor een nacht goed slapen.

Lavendel

Naast dat Lavendel ontzettend lekker ruikt, word je er ook nog eens ontspannen en slaperig van. Hang een bosje gedroogde lavendel aan je bed om iedere nacht rustig in slaap te vallen. Lavendelolie op je kussen of polsen druppelen werkt ook erg goed om rustig en ontspannen te worden.

Vredeslelie

Deze plant doet zijn naam eer aan en brengt vrede in huis. Hij reinigt de lucht en zorgt ervoor dat je lekker veel schone lucht inademt in de nacht. En ja: schone lucht betekent betere en diepe slaap. Dus zet deze plant op je nachtkastje, en daar is je zorgeloze nachtrust.

Gardenia

Een plant die zo lekker ruikt, dat je er direct lekker rustig van wordt. Om de geur alleen al zou je de plant in willen slaan, maar er is meer. Want – niet geheel verrassend meer – maakt deze geur je dus slaperig. Zo heb je een heerlijk geurende slaapkamer en slaap je goed. Twee vliegen in een klap.

Roze jasmijn

Alweer zo’n gevalletje van mooi en werkzaam tegelijk. Het plantje is een feest voor het oog op je nachtkastje en ruikt heerijk. Ook van deze plant schijn je lekker te ontspannen. Dé manier om toch wat roze in je slaapkamer te kunnen smokkelen, als vriendlief geen roze kussentjes op het bed wil hebben.

Snel honger na het ontbijt? Zo hou je het vol tot lunchtijd zonder snacken tussendoor

Harpers Bazaar

Reageer op artikel:
Schaapjes tellen? Dit zijn de vijf planten om beter te slapen
Sluiten