Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 10 november 2017

6 x planten die speciaal bedoeld zijn voor iedereen die geen groene vingers heeft

Een plantje in je kamertje maakt de hele ruimte altijd net even wat speelser en levendiger. En de groene gezelligheid heeft natuurlijk wel wat aandacht nodig. Want als je vergeet om eraan te denken, is het plezier van korte duur. Maar deze planten zijn unbreakable, zelfs voor mensen die geen groene vingers hebben.

Als je een plantje niet genoeg water geeft, dan gaat het mis. Dat hoeven we je vast niet te vertellen. Maar sommige planten kunnen je het leven wel wat makkelijker maken. Die hebben maar af en toe aandacht nodig.

1. Aloë vera

Deze plant is er eentje die haast niet kapot te krijgen is. Het plantje staat het liefst in de zon en wil graag eens in de twee weken wat drinken. And that’s it.

2. Vrouwentong

Ook deze plant heeft niet veel nodig. Zet ‘m in de volle zon en het groentje is al tevree. Omdat de Vrouwentong a.k.a.Sansevieria weet te overleven in de woestijn, hoeft die ook bij jou thuis niet veel water hebben.

3. Graslelie

Als je maar een klein plekje hebt om te vullen, dan is de graslelie misschien wel iets voor jou. Dit plantje kun je in een klein potje zetten en vervolgens lekker laten. Oke, misschien soms even naar omkijken.

4. Calathea

Als je naast een beetje groen ook wat meer kleur in je kamer wil brengen, dan kies je voor de Calathea. Deze plant heeft een mooi patroon op de bladeren en heeft eigenlijk helemaal niet veel licht nodig. Chill.

5. Drakenbloedboom

Geef deze plant alsjeblieft wat schaduw, want anders gaat het mis. En dan is het hele bijzondere karakter van de plant er vanaf. Want deze planten hebben een soort stekels die omhoog staan.

6. Bromelia

Nog een plantje dat wat meer kleur laat zien dan alleen groen. De Bromelia heeft namelijk ook een lekker kleurtje en doet het juist ontzettend goed op plekken waar het wat vochtiger is. Gooi je badkamer maar vol.

Geen excuses meer als iemand je vraagt waarom je geen planten in je kamer hebt staan.

Ook leuk: Leukste ooit: Deze planten lijken nét echt, maar zijn eigenlijk cakejes

Reageer op artikel:
6 x planten die speciaal bedoeld zijn voor iedereen die geen groene vingers heeft
Sluiten