Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 26 sep 2020

Ooit gehoord van plantfulness? Met deze planten in huis word jij weer helemaal zen

De zomer ligt (helaas) weer achter ons. De zon heeft haar best gedaan en we nestelen ons weer steeds vaker op onze heerlijke bank. Hierdoor komen we helaas wel minder buiten dan dat we in de zomer deden. Hoog tijd dus dat we de natuur- en daarmee de kleur en energie naar binnen halen. Ooit wel eens gehoord van plantfulness? Dit houdt in dat planten meer doen voor je geest dan je denkt. Luister en huiver.

Benieuwd hoe plantfulness jij bent? Doe hier de quiz.

Plantfulness

Zoals we al zeiden, loopt de zomer ten einde en zoeken we dus steeds vaker de gezelligheid van onze woonkamer op. Wist je trouwens dat een mens gemiddeld 90% van de tijd tussen vier muren bevindt? Bizar toch? Dit is gebleken uit onderzoek. Ga maar eens bij jezelf na, je leeft, werkt, en recreërt toch veelal binnen. Met name als het kouder wordt.

Des te meer reden om het in het najaar extra gezellig te maken én de natuur naar binnen te brengen. Want minder buiten zijn betekent automatisch minder contact met de natuur. Maar wist je dat ieder mens een oerbehoefte heeft aan natuur en groen? En eerlijk is eerlijk, een boswandeling op zijn tijd is ook mega fijn.

Maar dit is heel makkelijk opgelost. Kamerplanten doen denken aan de natuur en brengen daarmee rust en concentratievermogen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een paar leuke groene vrienden uitzoeken en klaar is kees.

Intratruin X Plantfulness

Het is de Intratuin opgevallen dat mensen na deze uitdagende tijden, behoefte hebben aan rust en bezinning. En hoe kan dat nou beter met meer groen in huis? Precies ja, we hebben het hier over plantfulness. Rust voelen door al het groen om je heen. Om die reden heeft Intratuin een aantal plantfulness najaartips met ons gedeeld. Hier komen ze:

Psst, lees dit artikel gemakkelijk terug – door het op te slaan met Pinterest.

1. Plant een lach in je leven

Een lach op je gezicht zorgt ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt En sommige planten zorgen met hun te leuke uiterlijk spontaan een glimlach op je gezicht. Heb je ooit wel eens aan de Pilea peperomioides | De geliefde pannenkoekenplant gedacht? Deze tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

2. Plant rust in je leven

Plan(t) tijd voor jezelf – Het klinkt zo logisch maar wat vinden we het lastig: tijd voor jezelf maken. Planten zijn de ideale reminders voor rustmomentjes. Je plant heeft nou eenmaal aandacht en liefde nodig, en laat dat nou net een fijn rustmomentje voor jezelf zijn. Een ideale plant om rust mee te creëren is de: Strelitzia nicolai | Paradijsvogelbloem.

3. Plant energie in je leven

Maak een lijstje van dingen die je energie geven. Kies er één uit, geef het aandacht en probeer daarvan een ritueel te maken in je leven. Bijvoorbeeld iedere ochtend voordat je begint met werk, een fijne wandeling te maken. Of iedere zaterdag je planten verzorgen in en buitenshuis. Van deze plant krijg jij een echte energieboost: Monstera deliciosa | De grote M.

4. Plant kleur in je leven

Green is the new black – Kleur heeft veel meer invloed op je gemoedstoestand dan je misschien denkt. Zo geeft oranje een warm en gezellig gevoel, terwijl blauw het gevoel van ruimte en vrijheid uitstraalt. Groen is dé kleur van moeder natuur, tint van het hart (ja, echt) en verbondenheid. Deze plant geeft absoluut kleur aan je leven: Acalypha hispida | Kattenstaartplant.

Lees ook: Waarom mensen bij wie planten altijd dood gaan het allerleukst zijn

Reageer op artikel:
Ooit gehoord van plantfulness? Met deze planten in huis word jij weer helemaal zen
Sluiten