Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Body & Mind 6 september 2019

Namasté! Plantfulness is dé manier om helemaal tot rust te komen stress te verminderen

September is aangebroken en daarmee voor veel mensen een nieuw studiejaar of ambitieuze carrièredoelen. Des te belangrijker om je innerlijke rust te behouden. Zat van ‘gewone’ yoga en op zoek naar een nieuwe ontspanningsvibe? Plantfulness it is.

Wetenschappelijke studies toonden al aan dat planten een zuiverende werking hebben. En ook dat élke plant zijn eigen kracht heeft. Van welke plant word jij zen?

Plantfulness

Intratuin ontwikkelde in samenwerking met yoga en mindfulness docent Thirza van de Hoef inspirerende en rustgevende plantfulness classes. De lessen zijn gebaseerd op het gegeven dat planten zorgen voor ontspanning. Het kijken naar het groen stimuleert je zintuigen en vermindert stress. Win-win, want je wordt én ontspannen én je huis ziet er een stuk gezelliger uit met al dat groen.

Zet de volgende planten in huis en laat de plantfulness les maar beginnen:

Energie = Blauwvaren

Drukke week gehad en loop je inmiddels op je tandvlees? Schaf dan een Blauwvaren aan. Deze luchtzuiverende plant zorgt voor extra zuurstof in je woonkamer en zorgt voor waterdamp in de lucht. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit structureel. Laat die energieboost maar komen.

Weerstand = Eucalyptus

Snipverkouden? Gooi dan een paar verse Eucalyptus bladeren in een warm bad voor ultieme verlichting en een verkwikkend effect. Oh en als je niet verkouden bent is het natuurlijk ook heerlijk.

Ontspanning = Stephanotis en Gardenia

Voel je je gestrest en kan je wel een beetje ontspanning gebruiken? Dan is de Stpehanotis of Gardenia de ultieme plant voor jou. De geur van deze jasmijnplant heeft een kalmerend en rustgevend effect op jouw gemoedstoestand.

Positiviteit = Eucalyptus

Soms heb je van die tijden dat je ongewild bent gevuld met negativiteit. Herkenbaar? Ga dan voor een Eucalyptus plant. Ze zeggen dat als je een Eucalyptus blad verbrandt, negativiteit verdwijnt.

Meer over yoga:

Intratuin

Reageer op artikel:
Namasté! Plantfulness is dé manier om helemaal tot rust te komen stress te verminderen
Sluiten