Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 4 september 2017

Platte buik? Deze specerij zou wel eens je grote vriend kunnen zijn denken onderzoekers

Nu de zomer zo goed als voorbij is, hoef je je iets minder druk te maken over je bikini body (al hopen we nog steeds op een paar warme dagen in september). Maar die vakantiekilo’s zijn er helaas ook bijgekomen. En bovendien wil je gewoon je strakke jurkjes aan zonder dat je daarin een buikje ziet.

Helaas is vet op je buik nogal lastig kwijt te raken voor sommige meiden onder ons. Wat je ook doet, hoe gezond je ook eet, hoeveel je ook sport, dat ellendige buikje blijft daar maar zitten.

Je bent niet de enige die haar hoofd breekt over dit dilemma. Ook wetenschappers vroegen zich af wat nou de sleutel tot het verlies van buikvet is. En dat zou volgens hen wel eens deze specerij kunnen zijn: kaneel.

Minder buikvet als je dit eet

De resultaten van een onderzoek naar kaneel werden gepresenteerd tijdens de American Heart Association conferentie, een bijeenkomst over hart- en vaatziekten. Volgens de onderzoekers bleek dat kaneel het vetopslagproces vertraagde en zo het risico op hartziekten verminderde.

Het bleek dat wanneer je twaalf weken lang een aanzienlijke hoeveelheid kaneel binnen krijgt – de onderzoekers maakten gebruik van kaneel supplementen – je minder buikvet hebt dan wanneer je geen kaneel eet, maar je eetpatroon verder exact hetzelfde is. Ook hebben ‘kaneelteers’ gezondere vet- en suikergehalten in hun bloed.

Je valt sneller af als je kaneel eet

Daarom: wil je die vakantiekilo’s en je buikje kwijt? Eet dan lekker havermout met kaneel. Of eet je buikje rond plat met Arabische en Indiase gerechten. Mmmm…

Wil je meer tips? Lees dan dit: 7 tips om snel die ellendige vakantiekilo’s kwijt te raken

Reageer op artikel:
Platte buik? Deze specerij zou wel eens je grote vriend kunnen zijn denken onderzoekers
Sluiten