Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 15 sep 2015

Platzak? Met deze tips kan je gezond eten voor weinig geld

De huidige trends op gebied van voeding zijn super gezond. Er is niets hipper dan met een groentesapje in je sportoutfit over straat te gaan. Helaas zijn deze nieuwe hapjes en drankjes vaak fijner voor het oog dan voor je portemonnee. Daarnaast hebben wij vrouwen nog andere temptations zoals shoppen, kappers en schoonheidsspecialisten die onze financiële situatie ook maandelijks op de proef stellen. Maar niet getreurd, met deze tips kan je gezond eten voor weinig geld.

Je vriezer is niet alleen voor ijs

Je vindt de vriezer misschien een beetje een ouderwetse praktische oplossing om left overs in te vriezen. Betrap jij jezelf er op dat je niets anders vindt dan een half aangebroken pak roomijs en een aantal verdwaalde ijsklontjes? Dan wordt het tijd om je vriezer nuttiger te gebruiken. Koop ingevroren fruit en groente, ze zijn goedkoper dan ‘verse’ groenten maar bijna net zo voedzaam. Als je slim bent koop je het in de aanbieding. Gebruik het voor sapjes, smoothies, of om te bakken en te gebruiken in een salade of een ander lekker gerecht. Je kan het uiteraard ook ontdooien en ze zo opeten als snack.

Eet seizoensgebonden

Het kopen van producten die op dat moment in het seizoen zijn, zijn een stuk goedkoper. Het is niet alleen goedkoper maar ook gezonder. Ze groeien op een natuurlijke wijze op dat moment en worden daardoor niet extreem bespoten. Kies bijvoorbeeld voor aardappelen, kool, spruitjes en bladgroenten zoals boerenkool en spinazie tijdens de herfst en winter. In het voorjaar en de zomer kan je kiezen voor erwten, asperges, groene bonen, courgettes en meloenen.

Eet met je vriendinnen

Heb je vriendinnen die ook ontzettend van gezond eten houden? Zorg er dan voor dat je een aantal keer per week gezellig samen eet. Dit is niet alleen goedkoper maar je leert ook van elkaars kookkunsten en tips op voedingsgebied.

Ontbijt thuis

Tegenwoordig vinden we het doodgewoon om onderweg naar werk nog snel even een hip koffietentje in te rennen om een gezond ontbijtje te scoren. Elke keer denk je dat je die vijf euro wel kan missen maar dit kan maandelijks behoorlijk oplopen. Maak bijvoorbeeld skinny pancakes van twee eieren, een banaan en wat kaneel als topping. Super gezond, snel en het kost nog geen euro per dag. What are you waiting for?

Doe geen boodschappen als je trek hebt

Dit is werkelijk waar levensgevaarlijk. Op het moment dat je trek hebt en de supermarkt binnenloopt ben je vaak niet meer voor rede vatbaar. Je koopt hoogstwaarschijnlijk veel te veel en veel te dure producten. Uiteindelijk blijkt dat je de helft niet eens opeet, zonde. Ga daarom bewust naar de supermarkt en maak desnoods een lijstje met dingen die je wilt kopen. Een beetje organisatie kan je portemonnee veel goed doen.

Wees creatief

Misschien trek je af en toe je ijskast open en weet je niet wat je met al die producten aan moet. Toch blijkt heel vaak dat je met de meest uiteenlopende producten alsnog een gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Google de producten die je hebt en er zullen vanzelf een aantal recepten tevoorschijn komen. Zo verspil je nooit meer onnodig eten.

Reageer op artikel:
Platzak? Met deze tips kan je gezond eten voor weinig geld
Sluiten