Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 november 2017

Dit zijn de 7 leukste plekken om naartoe te gaan als je van kaas houdt

Kaas speelt ongetwijfeld een grote rol in je leven. Als echte kaaskop kan dat ook bijna niet anders. Maar niet alleen in ons land zijn we zo veel met kaas bezig. Ook in het buitenland zijn er een paar plekken waar echte kaaskoppen leven. En op die plekken zijn geweldige initiatieven ontstaan. Met kaas in de hoofdrol, uiteraard.

Als je van kaas houdt, dan wil je deze plekken sowieso een keer bezocht hebben. Gaat het misschien niet per se om het proeven van nieuwe kaas, dan gaat het wel om de totale beleving.

1. The Cheese Bar in Londen

In Londen vind je een heuse kaasbar met maar liefst dertig soorten kaas die gebruikt worden bij verschillende gerechten. Dertig soorten. Als je dacht dat je alle soorten kaas al eens geproefd had in je leven, dan denk daar nog maar eens over na. We waarschuwen je wel alvast dat het lastig kiezen wordt bij The Cheese Bar. Oh, en je vindt dekaasbar in nog veel meer steden.

2. The Big Cheese Festival

En als je dan toch daar in de buurt bent, dan kun je in maart ook naar The Big Cheese Festival, een heus kaasfestival. Verwacht halloumi frietjes, mozzarella sticks en natuurlijk een kaasfondue. Zin in.

3. Raclette in New York

Bij restaurant Raclette in New York staat de hemel ineens voor je neus. Als je gerecht geserveerd wordt, komt de kok er nog even achteraan met een grote brok kaas. Daar schraapt hij een flinke laag gesmolten kaas vanaf. Het valt als een waar deken over je eten heen. Volgens bronnen is het smullen geblazen.

4. The Cheese Wheel in Londen

Normaal gesproken bestel je pasta met kaas, maar in dit restaurant is het kaas met pasta. Wanneer de pasta gekookt is, wordt het in één groot kaaswiel gelegd. Het kaas smelt en wordt vanzelf tussen de pasta verspreid. Fantastisch om te zien maar ook heerlijk om te eten natuurlijk. Overigens zijn er nog meer steden waar je dit kunt beleven.

5. Kaasstad in Londen

In Londen zijn ze wel heel erg fan van kaas, merk je het? En naast bovengenoemde plekjes, wordt van 30 november tot en met 2 december de Brixton Rooftop’s South Pole Saloon omgetoverd tot Cheese Town. Ja, dit is echt waar. De stad staat in het teken van eten, leren en lekkere kaasjes kopen om thuis van te kunnen smullen.

6. Kaas en Glühwein festival in Londen

Als je op 16 december nog niks te doen hebt, dan ga je naar het kaas en glühwein festival in Londen. Ja, alweer. Denk onbeperkt glühwein drinken en natuurlijk onbeperkt kaas eten. Dat wil je toch? En er is nog veel en veel meer waar je hartje sneller van gaat kloppen.

7. Mini kaasfondue in Amsterdam

En als je gewoon lekker in ons eigen land wil blijven, dan zijn er genoeg restaurants die een kaasplankje of kaasfondue hebben. Want ja: Nederland. Maar bij Metropolitain kun je een mini kaasfondue bestellen. Gewoon als je tijdens de lunch of het diner zin hebt in kaas. lekker dat aardappeltje of die groente dippen in kaas. Smullen joh.

Loopt het water je ook al in de mond? Dat is alleen maar meer een teken dat je gemaakt bent voor deze fijne plekjes. Smakelijk eten alvast.

Blijf maar lekker kaas eten: Halleluja! Het eten van kaas zou wel eens de sleutel tot een lang leven kunnen zijn

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 leukste plekken om naartoe te gaan als je van kaas houdt
Sluiten