Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 19 december 2017

5 magische plekken waar je sowieso een witte kerst hebt

De hoop op een witte kerst in Nederland is toch wel een beetje over. Als we naar de weersvoorspelling kijken dan is de kans klein dat er een dik pak sneeuw ligt, want er staat een zonnetje en acht graden. Maar als je dan toch snakt naar een white wonderland, dan zijn dit de plekken waar je nog snel naartoe kunt gaan:

1. Quebec in Canada

Deze romantische stad in Canada ligt in het witte noorden en vrijwel heel december sneeuwt het er. Zo is er ook een witte kerst. Het is er wel -10 graden, kleed je daarom warm aan. Quebec ligt in Frans-Canada en heeft veel weg van Europa. Je vindt er kleurrijke gebouwen, kleine schattige straatjes en verschillende winkeltjes. Vanuit daar kun je ook naar de studentenstad Montreal, een echte aanrader.

2. Lapland

In het Noorden van Europa heb je gegarandeerd een witte kerst, want de temperaturen dalen ver onder nul. En het is nog vreselijk romantisch ook, perfect voor je lover en jij. Wil je helemaal het ultieme kerstgevoel ga dan naar Finland, want volgens de Finnen woont de kerstman in de Finse stad Rovaniemi. Je kunt hem daar zelfs ontmoeten, rendieren aaien en sleeën met husky’s. En wat dacht je van het Noorderlicht?

3. Reykjavik in IJsland

Tijdens de winter dalen de temperaturen in IJslands hoofdstad onder de nul, waardoor het een ideale plek is voor sneeuw. Ook tijdens Kerstmis zul je op veel plekken in IJsland sneeuw zien. En het Noorderlicht, de blue lagoon en gletsjers. Het is de perfecte tijd om IJsland te bezoeken.

4. Tromsø in Noorwegen

350 kilometer ten noorden van de poolcirkel valt er al sneeuw sinds oktober. En dat maakt de Noorse kleurrijke stad Tromsø prachtig. De stad staat bekend om de noordelijkste plek met meer dan 50.000 inwoners. Zo voelt het alleen niet want het is er erg gemoedelijk, alles is op loopafstand en er ligt een dik pak sneeuw. Witte kerst? Oh ja.

5. Moskou in Rusland

Moskou heeft dit jaar een witte kerst, en daar staat het land ook wel bekend om: sneeuw. In december verandert het beroemde Rode Plein van Moskou in een onvergetelijke kerstmarkt. En tussen half december en half januari is er op het nabijgelegen Manezh-plein een festival genaamd Journey into Christmas. Als je hier niet de tijd van je leven hebt, dan weten wij het ook niet meer.

Ook heel nice: Wanderlust: Dit zijn de mooist versierde steden tijdens Kerstmis

Reageer op artikel:
5 magische plekken waar je sowieso een witte kerst hebt
Sluiten