Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 3 juli 2017

Wil je een lichaam als een Victoria’s Secret Angel? Doe dan déze workout

Een strakke buik, stevige billen, gespierde armen en een gestroomlijnde rug alstublieft. Kan ik hier ook pinnen of moet ik even contant betalen? Was het maar zo gemakkelijk, dan had je zó jouw zomer fitbody voor elkaar. Helaas werkt het in de wereld niet zo, maar PLTS workout is wel dé manier om alle bovengenoemde lichaamsdelen perfect te trainen. Het is namelijk niet voor niets dat de Victoria's Secret Angels hiermee in shape komen. En dat willen wij ook.

Eerder schreven we al over de Victoria’s Secret models trainingsprogramma en dat het nu in Nederland zijn entree heeft gemaakt. Renée Vervoorn haalde samen met haar man de workout naar Nederland en opende de PLTS Studio in Amsterdam. Wij interviewden Renee en vroegen haar alles wat je wilt weten over de PLTS workout.

Een PLTS workout is een vorm van pilates, maar dan op een toestel. Een speciaal toestel waarop jij, doormiddel van spanningen, kabels, katrollen en veren, de oefeningen uitvoert.

Wat is het geheim van PLTS?

We vroegen aan Renee waarom je lichaam zo mooi wordt van PLTS. ‘Het mooie van deze vorm van trainen is dat je niet ‘bulkt’, maar je spieren in de lengte ontwikkeld. Je traint hard, maar wordt ook flexibeler, fitter en sterker,’ zegt Renee.

Volgens haar train je tijdens de high intensity lessen in de PLTS Studio het hele lijf, maar vooral benen, billen en core.

De PLTS trainingen zijn niet te vergelijken met HIIT (High Intensity Interval Training). ‘HIIT zijn korte explosieve bewegingen zoals interval running, boksen en CrossFit. Ook prima natuurlijk, maar compleet iets anders dan onze sculpting lessen. Overigens gaat bij PLTS de hartslag ook flink van omhoog en verbrand je er ook enorm veel calorieën mee.’

Razend snel resultaat

In principe is het mogelijk om elke dag te trainen bij PLTS. Dit omdat er verschillende trainingen worden aangeboden, zoals barre-klassen en reformer pilates-klassen. Maar geen paniek als je daar geen zin in hebt. Met één keer per week behaal je al een prachtig resultaat en je kan de twee trainingen afwisselen om niet verveeld te raken, vertelt Renee.

‘We hebben bij PLTS al resultaat gezien bij mensen die één keer per week komen. Maar als je twee of drie keer per week komt, gaat het uiteraard sneller.’

Hoe val je nou verantwoord af?

Renee vertelt dat key bij afvallen is dat je onder jouw caloriebalans blijft, dat is de enige manier om vet kwijt te raken. ‘Voldoende groente en fruit, gezonde vetten zoals omega 3 en hoogwaardige eiwitten houden je gezond en fit.’.

Verder geeft ze als tip dat Clean Meals fijne maaltijden zijn die aan huis worden bezorgd. ‘Mocht je weinig tijd hebben en toch graag super gezond willen eten, dan is Clean Meals wellicht iets voor jou. Ze zijn lang houdbaar in de koelkast, bevatten geen e-nummers en andere troep, zijn eiwitrijk en heel laag in calorieën.’ Ben jij een grote eter? Dan is dit een fijne optie om gezond te eten.

Wil jij werken aan jouw killerbody, maar ben jij de gewone sportschooltrainingen zat? Dan is PLTS wellicht iets voor jou. Na een paar lessen zit jij dan gegarandeerd lekkerder in jouw vel en na een paar weken lessen zie jij al een prachtig resultaat. Kom maar op met dat Victoria Secret lijf.

Wil jij ook thuis trainen? Dan zijn deze oefeningen iets voor jou: Deze oefeningen kun je doen vanuit je bed. Wie wil dat nou niet?

Reageer op artikel:
Wil je een lichaam als een Victoria’s Secret Angel? Doe dan déze workout
Sluiten