Dankzij deze 8 handige trucjes heb je nooit meer last van pluizig haar

Niks zo irritant als door de regen fietsen en met ontploft haar op je werk aankomen. Vooral in de winter hebben veel vrouwen last van pluizig haar terwijl je er met een paar simpele trucs al snel vanaf bent of het zelfs kan voorkomen. Wij hebben al deze handige tricks voor je op een rij gezet.

Als je niet met een enorme pluizebol op je werk wil aankomen kun je deze acht makkelijke trucs thuis toepassen om dit te voorkomen.

Tips tegen pluizig haar

Tip 1. Als je je haar wast, was de shampoo dan altijd uit met koud water of spoel in ieder geval na met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten en je haar minder droog aanvoelt na het wassen. Daar wordt het namelijk alleen maar pluiziger van.

Tip 2. Was je haar niet te vaak, maximaal drie keer per week moet voldoende zijn. Kies ook voor een shampoo zonder siliconen.

Tip 3. Gebruik na het wassen met gewone shampoo altijd nog een conditioner of haarmasker. Dit herstelt je haar waardoor onder andere je haarschubben weer sluiten en je haar minder droog aanvoelt.

Tip 4. Maak gebruik van een verzorgende olie of haarserum. Dat werkt niet alleen hydraterend, het geeft je haar ook nog eens een mooie glans.

Tip 5. Als je je haar hebt gewassen wrijf je waarschijnlijk je haar eerst droog met een handdoek. Niet doen. Je maakt je haar daarmee kapot dus je kunt je haar beter drogen met een föhn (en hittebeschermer).

Tip 6. Voorkom hoe dan ook dat je gaat slapen met nat haar. Ben jij eigenwijs? Slaap dan op z’n minst op een satijnen kussenhoes. Dan ontstaat er veel minder wrijving tussen je haar en je kussen.

Tip 7.
Spuit haarlak op je borstel voordat je je haar gaat borstelen. Daarmee voorkom je dat je pluizende spiertjes krijgt.

Tip 8.
Bind je haar op de fiets in een staart of doe een muts op. Regen is namelijk een van de grootste boosdoeners van pluizig haar en we weten allemaal dat het weer hier behoorlijk snel kan omslaan.

Blijf je last houden van pluizig haar? Overweeg dan eens een keratine behandeling.

Zó zacht! Dit doet een keratine behandeling met je haar (en dat wil jij ook)

Reageer op artikel:
Dankzij deze 8 handige trucjes heb je nooit meer last van pluizig haar
Sluiten