Heb je pluizig haar door dit weer? Met deze tips tem jij je wilde lokken

In de zomer heb je nergens last van, maar wanneer het herfst wordt en de temperatuur flink daalt verandert jouw mooie haar in een pluizenbol. Herkenbaar? Geloof ons, je bent niet de enige die last heeft van pluizig haar deze tijd van het jaar. Met deze anti-pluis tips is dit probleem voor jou verleden tijd.

Make-up gedaan, haar gedaan en outfit uitgezocht. De belangrijkste taken zijn volbracht, toch? Nee hoor, nu komt juist het belangrijkste: op je bestemming aankomen met jouw perfect gestylde haar.

De beste tips tegen pluizig haar

Het gevecht tussen het vochtgehalte buiten en ons prachtige haar is een van de lastigste die er is. Maar gelukkig weten wij hoe jij dit gevecht sowieso gaat winnen. Met deze tips kom jij de koudere maanden door met een mooie coupe.

1. Gebruik een goede shampoo en conditioner

Begin bij het kijken naar je shampoo. De verkeerde shampoo kan er namelijk voor zorgen dat jouw haar pluizig wordt. Ga daarom op zoek naar eentje die voor pluizig haar gemaakt is en mild is. Geen idee welke goed is voor je haar? Vraag het aan je kapper of probeer de L’Oréal Paris Elvive voor een mooi en glanzend resultaat.

Gebruik na een juiste shampoo ook altijd een goede conditioner of een haarmasker. Dit zorgt ervoor dat jouw haar vocht krijgt en pluis minder kans krijgt.

2. Breng kokosolie in na het douchen

Breng na het douchen een klein beetje kokosolie aan in je haar. Jouw haar wordt hierdoor zachter dan dat het ooit geweest is. Dag pluis, dit willen wij.

3. Gebruik een goede crème

Van plan je haar te stylen? Gebruik dan altijd een product dat je geliefde haar beschermt tegen de hitte. Doe je dit niet? Dan beschadig je jouw haar en beschadigd haar pluist nu eenmaal makkelijker.

Probeer eens de Anti-Frizz Crème van Nivea. De verzorgende lichte olie hydrateert zorgt ervoor dat jouw haar alles behalve statisch en pluizig is. Een serum als Biosilk is ook onwijs fijn om te gebruiken op dagen dat je haar een eigen leven leidt.

4. Eet goede vetten om pluis tegen te gaan

Gezonde vetten zorgen er voor dat je haar gezond is. Eet daarom zalm, avocado of andere producten met goede vetten. Goede reden om weer lekker avocado toast te maken.

5. Wrijf niet met je handdoek

Hoe makkelijk je het hierdoor misschien handdoek droog krijgt, hoe slechter het is voor je haar. Het wrijven verpest namelijk je haarstructuur en je begrijpt het al: pluis alarm. Draai je lokken in je handdoek en laat het vervolgens natuurlijk opdrogen.

6. Was je haar niet te vaak

Hoe graag je jouw geliefde haar iedere avond wast, is dit een van de oorzaken van pluizig haar. Kan je echt niet zonder je wasbeurt? Probeer dan een natuurlijke shampoo of onze redder in nood van tegenwoordig: droogshampoo, zoals de Bumble and Bumble Prêt a Powder.

7. Gebruik een juiste borstel

Zorg ervoor dat je de juiste borstel gebruikt. Kies er eentje waarbij de tanden ver uit elkaar staan. Staan ze te dicht op elkaar? Dan is de kans groot dat je haar afbreekt. Voor een modellen bos met haar kun je daarom het beste een borstel gebruiken die jouw lokken de nodige liefde geeft, zoals een Tangle Teezer of Mason Pearson.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Heb je pluizig haar door dit weer? Met deze tips tem jij je wilde lokken
Sluiten