Plus-size fashion blogger heeft een prachtige boodschap die viraal gaat

Plus-size fashion blogger Jessica Kane heeft een hele belangrijke boodschap die je écht even moet lezen.

Jessica ging naar het strand en maakte vervolgens een foto van haar stralende ik in badpak. Niets aan de hand zou je zeggen. Tot je leest wat ze voor bijschrift gaf aan deze foto. Ze wil namelijk niet dapper worden genoemd voor het dragen van een zwempak met haar kledingmaat. Dit was de foto en het bijschrift:

‘Ik wil niet dapper worden genoemd door het plaatsen van deze foto. Ik heb gehoord hoe dapper mensen mij vinden dat ik zonder verdere bedekking van mijn lichaam rondloop in een badpak op het strand. Ik zie het anders, het zou alleen dapper zijn als ik me druk maakte om wat andere mensen van mij vinden. Maar dat doe ik niet. Ik maak me liever druk over dingen waar ik wel controle over heb. Ik ben aan het genieten van het strand en ik voelde me fantastisch en dat heb ik vastgelegd op deze foto. Moet je tegenwoordig daar dapper voor zijn om dat te doen? Een familie waarin iemand ontzettend ziek is, een moeder die te maken heeft met huiselijk geweld, een persoon die wil ontsnappen van huiselijk geweld, of iemand die zelfmoord wil plegen omdat hij of zij geen dag langer meer kan ademhalen maar alsnog hulp zoekt, dát is pas dapper. En niet het dragen van een badpak naar het strand. Leef je leven en maak je alleen druk om dingen die er echt toe doen.’

Onder een eerdere foto van haar in badpak schrijft ze:
‘Toen ik maatje 58/60 had, zou een foto van mij in badpak op het strand nooit zijn gemaakt. En dat is zonde. Want het is hartstikke warm op het strand en één van de meest heerlijke dagen ooit. Gaan we de mensen die kritiek hebben laten winnen? Ook al zit het alleen maar in ons hoofd? Jij zal je ongelukkig voelen als je die uitnodiging voor die ene gave poolparty afslaat omdat je iemand anders blijkbaar comfortabeler wil laten voelen? Je kinderen zullen later ook merken als jij je niet gelukkig voelt met zichzelf. Waarom zouden zij dan wel van zichzelf houden? Onze mannen zullen ongelukkig worden want het maakt hun iedere keer weer boos of verdrietig als ze merken dat ze geen invloed kunnen uitoefenen op hoe wij ons eigen lichaam zien. Luister niet naar kritiek, en negeer iedereens beeld over beauty waar jij niet in past, leef je leven NU.’

En zo slaat ze de spijker op de kop. Vrouwen horen zich ook gewoon comfortabel te voelen als ze naar het strand gaan maar alleen een bikini aanhebben of een badpak. En ja, er zijn vrouwen die zich hier, in tegenstelling tot Jessica, wél druk over maken, en dat is logisch. Niet iedereen kan zijn of haar omgeving ‘uitzetten’ om te voorkomen dat je geraakt wordt door de negatieve opmerkingen. En het is wél dapper in onze ogen als je dat overwint, dat je je goed voelt over jezelf.

Maar Jessica heeft wel een punt. Is het écht dapper om in een zwempak naar het strand te gaan als je een maatje meer hebt? Eigenlijk hoort dat gewoon iets normaals te zijn. Neem deze plus-size fashion blogger als inspiratie en lach deze hele zomer op het strand. Negeer de kritieken die anderen je geven, of die jij jezelf geeft. Want iedereen heeft recht op heerlijke dagen op het strand.

Reageer op artikel:
Plus-size fashion blogger heeft een prachtige boodschap die viraal gaat
Sluiten