Plus-size model tekent als eerste van haar maat een contract bij een groot modellenbureau

Model Tess Holliday bewijst dat elk lichaam prachtig is:

De 29-jarige Tess Holliday is het eerste model van haar lengte en gewicht dat een contract tekent bij een groot modellenbureau. Haar echte naam is Tess Munster en met haar 1.65 meter past ze normaal gesproken niet tussen de ‘reguliere’ plus-size modellen. Zij zijn namelijk wat centimeters langer en zitten vaak tussen confectiemaat 40 en 48 in. Tess heeft confectiemaat 52.

Tess heeft getekend bij modellenbureau ‘MiLk Model Management’. ‘Ik denk dat wij het enige bureau zijn dat een model heeft met haar maat. Ze is het model met de grootste maat in mijn curves sectie’, vertelt eigenaresse Anna Shillinglaw. Het modellenbureau boekte Tess nadat ze haar gespot hadden op Instagram.

Volgens Tess moet elke vrouw blij zijn met haar lichaam. Tess merkt dat mensen haar naar beneden proberen te halen vanwege haar lichaam. ‘Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Maar dat ik gelukkig ben én plus-size lijkt sommige mensen te storen. Het is eigenlijk heel vreemd. Voor mij is het zo’n simpel concept: welke maat je ook hebt, het gaat erom dat je van je lichaam houdt en je dromen volgt.’

Tess is door de Italiaanse Vogue benoemd tot één van de top plus-size modellen. Ze startte onlangs de hashtag #EffYourBeautyStandards om vrouwen aan te moedigen van hun lichaam te houden. Wat hun maat ook is.

Reageer op artikel:
Plus-size model tekent als eerste van haar maat een contract bij een groot modellenbureau
Sluiten