Renée
Renée | LinkedIn Life 28 mei 2019

De grote voordelen van mensen die altijd hun planten dood laten gaan

Dat je een multitalent bent hoeft niemand je meer uit te leggen. Maar er is één ding wat je niet zo goed kan: planten in leven houden. Menig keer heb je commentaar gekregen als er wéér een plant was die je niet goed had verzorgd. Maak je geen zorgen, je hebt namelijk pluspunten die jij alleen als plant killer hebt.

Het is hartstikke gezellig om je hele huis vol te zetten met bloemen en planten. Maar wat als je iets minder goed bent in het verzorgen ervan? Eerlijk is eerlijk, het is ook heel moeilijk om bij te houden welke plant wanneer water nodig heeft. Oh, en plantvoeding? Daar heb je nog steeds niet gekocht.

Lees ook: 6 x planten die speciaal bedoeld zijn voor iedereen die geen groene vingers heeft

Deze voordelen heb je als je planten dood laat gaan

Behalve dat je huis vol staat met dode planten en dat het je veel geld kost, heb je alsnog goede kenmerken als je planten dood laat gaan. Dit zijn ze:

Je bent optimistisch

Hoe vaak hingen de blaadjes niet uitgedroogd op half zeven? Dat moment is DE trigger om extra liefde aan je project Groene Oase te geven. Je bent optimistisch ingesteld, want zelfs als er echt niks meer te redden valt zet jij in het leven alles op alles om wel iets te laten slagen.

Bij planten werkt dat negen van de tien keer niet, maar je doet het voor de ene keer dat het wél lukt. Kijk meid, met deze instelling in het leven kom je er wel. Hou vol.

Je denkt in oplossingen

Of het nu gaat om je privéleven of je carrière: je bent een ster in het denken in oplossingen. Niet alleen de mensen om je heen zijn er blij mee, je werkgever óók. Wat je planten betreft weet je inmiddels dat ze het niet lang volhouden bij je. Dus wat doe je? Je verzint een oplossing.

Met zoveel nep planten op de markt heb je inmiddels het gros van de levende planten (of nou ja, levend…) vervangen door neppe exemplaren. Staat net zo mooi, geeft wel minder zuurstof af, maar gaat tenminste niet dood. Nu het je zelfs gelukt is om een cactus dood te laten gaan zit er nu eenmaal niks anders op.

Je hebt zelfliefde hoog in het vaandel staan

Eén van de eigenschappen die jou zo mooi maakt is dat je zelfliefde heel belangrijk vindt. Het staat je enorm tegen dat mensen zichzelf en anderen afrekenen op hun uiterlijk én gedrag. Je houdt er helemaal niet van om fouten keihard af te straffen. Je ziet het juist als iets waarvan je leert.

Daarom heb je inmiddels ook geaccepteerd dat je niet de beste plantenmama bent. Dat vind je helemaal oké. Je weet dat de wereld zoveel mooier zou zijn als iedereen wat liever voor elkaar en zichzelf was. Weet je wat? Je hebt nog gelijk ook.

Lees ook: Hey zonnestraaltje! Deze vier kamerplanten zijn perfect om deze zomer in huis te halen

Reageer op artikel:
De grote voordelen van mensen die altijd hun planten dood laten gaan
Sluiten