DIY – Zo maak je de populaire Pumpkin Spice Latte van Starbucks in je eigen keuken
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.beautify.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F09%2FStarbucks-Pumpkin-Spice-Latte.jpg)
Wie herfst zegt, zegt Pumpkin Spice Latte. Bij Starbucks zijn deze latte’s niet aan te slepen, want het is het perfecte drankje om in de herfstsferen te komen. Geen zin om je huis uit te gaan en een godsvermogen te spenderen aan een Venti Pumkin Spice Latte? Wij vertellen je hoe je ‘m zelf maakt met dit heerlijke recept.
Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.
Psst, wil je dit artikel makkelijk teruglezen? Sla hem dan op met Pinterest.
Wanneer de PSL weer bij Starbucks te halen is, dan is het officieel najaar. Inmiddels is de Pumpkin Spice Latte ook te verkrijgen in frappucinno- en vegan variant. Regelmatig een drankje halen bij Starbucks kost je (bij elkaar opgeteld) een godsvermogen, daarom vertellen bij je met liefde hoe je deze herfstige koffie zelf in elkaar flanst.
Fun fact: wist je dat de originele naam van de Pumpkin Spice Latte ooit de ‘Fall Harvest Coffee’ was?
Met dit recept maak je thuis Starbucks’ Pumpkin Spice Latte
Laat je niet gek maken door die getrainde barista’s van Starbucks, want ook jij maakt dit koffietje gemakkelijk zelf met dit recept. Wat de Pumpkin Spice Latte uniek maakt, dat zijn de kruiden die normaal worden gebruikt in (je raadt het al) pompoentaart.
Het recept voor de kruidenmix
Bij Starbucks gebruiken ze een siroop die niet in Nederland te verkrijgen is, daarom doen wij het met een homemade kruidenmix.
Wat heb je nodig?
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen gember
- Snufje gemalen kruidnagel
- Snufje gemalen nootmuskaat
Met deze kruiden in een bakje of potje en je pompoenkruiden zijn klaar voor gebruik.
En dan de koffie
Nu de kruidenmix gefixt is, is het tijd om de koffie in elkaar te zetten.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 500 ml volle melk
- 300 gram pompoen
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels vanille extract
- 1 theelepel pompoenkruiden
- 120 ml sterke espresso
Begin ruim van tevoren met het maken van de pompoenpuree. Dit doe je door de pompoen in kleine blokjes te snijden en deze een half uur te roosteren in de oven op 200 graden. Vervolgens pureer je de blokjes totdat het een fijne, dunne massa wordt.
Doe vervolgens de melk, de kruiden, de suiker en twee eetlepels puree in een steelpannetje en verwarm dit op middelhoog vuur. Haal de pan daarna van het vuur en roer de vanille extract erdoor. Nu is het tijd om het mengsel in de blender te doen, zodat de melk lekker luchtig wordt.
Giet het mengsel in twee mokken, giet de espresso erbij en top het af met wat slagroom. Sprenkel er nog wat kruiden overheen en je Pumpkin Spice Lattes zijn klaar.
Lees ook: Goed nieuws voor PSL-fans: de Pumpkin Spice Latte is terug bij Starbucks!