Inspirerend: 11 x de meest krachtige hashtags over jouw lichaam

Soms hebben we allemaal wel even een off day. Je haar zit maar niet goed, je hebt een puistje gekregen (waarom juist nu?!) of je wilt afvallen maar het komt er toch niet van. Hey, het is oke. Jij bent geweldig zoals je bent. Mocht je ons niet geloven? Lees dan maar gauw deze 11 power hashtags zodat jij ziet, je mag er echt wel zijn hoor.

Het is belangrijk jezelf complimentjes te geven. We zien al genoeg misleidende reclames op tv of internet (zoals deze Photoshop waarheid). Heb je een peptalk nodig? Laat je even lekker opbeuren door deze hashtags, en kijk ze vooral na op Instagram, want daar wordt iedereen vrolijk van.

1. #Effyourbeautystandards

Opgericht door plus-size model Tess Holliday, met meer dan 127.000 volgers, heeft deze hashtag zelfs ook zijn eigen merchandise. Deze hashtag laat allerlei dames zien, in alle vormen en maten, zodat iedereen zich goed over zichzelf kan voelen op elk moment van de dag.

2. #Honormycurves

Het Instagram account HonorCurves is opgericht door een dame met de naam Honorine, wat een samenvoeging is van haar geboortenaam en haar liefde voor haar eigen lichaam en curves. Sinds de start van haar account, twee jaar geleden, heeft ze al meer dan 103.000 volgers. Met haar account wil ze een veilige plek op het internet creëren waarbij iedereen zijn verhaal kwijt kan bij elkaar, met als voornaamste doel: het houden van je lichaam zoals het is.

3. #Celebratemysize

De #CelebrateMySize hashtag is begonnen door Plus Model Magazine om iedereen zijn rondingen te vieren. Het magazine heeft als doel om tien foto’s per dag met deze hashtag te plaatsen op hun account.

4. #TCFStyle

Blogger Marie Denee begon haar blog ‘The Curvy Fashionista’ in 2008. Haar hashtag wordt ook door andere bloggers gebruikt om hun stijl en inspiratie te delen in de plus-size gemeenschap. Van al deze stijlen kiest Marie elke woensdag vijf looks die ze laat zien op haar blog.

5. #AlternativeCurves

Opgericht door blogger Margot Meanie, met als doel om met deze hashtag de alternatieve vollere vrouw meer onder de aandacht te brengen in social media. Met getatoeëerde, pastelkleurig haar en knallende lippen, voelt menig vrouw zich helemaal thuis bij dit account.

6. #DareToWear

Canadees plus-size mode tijdschrift, Dare Magazine, heeft deze hashtag #DareToWear opgericht om Instagrammers aan te sporen foto’s van hun eigen stijl te delen, en waarom zij deze outfit durven te dragen. Met elke nieuwe uitgave kiest het tijdschrift negen foto’s uit die een ereplaatsje krijgen in het nieuwe nummer.

7. #AndIGetDressed

Fashion blogger Kellie Brown laat met deze hashtag zien hoe de Vogue eruit zou zien als ze kozen voor allerlei body shapes. Het account gaat uit van een positief lichaamsbeeld, en dat je fashion kan dragen met elke maat.

8. #SkorchMagazine

Al zeven jaar zet Skorch Magazine plus-size mode in het zonnetje. Het Instagram account van het tijdschrift steunen veel opkomende modellen en nieuwe bloggers. Een foto met een tag naar #SkorchMagazine kan je zomaar een repost opleveren of je komt zelfs in hun volgende nummer.

9. #GoldenConfidence

Begonnen door Selina Weeks van Manik Magazine. Weeks was geïnspireerd door plus-size model Essie Golden. Golden heeft als doel dat elke vrouw met welke maat dan ook zich zelfverzekerd voelt in bikini. Of je nou opgedirkt bent voor een etentje, shoppen, of het strand, Golden wil jou #GoldenConfidence zien.

10. #FashionTruth

Modcloth is een fashionmerk met een verbod op Photoshop. Zij kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met hun hashtag #FashionTruth. Toen blogger Nicollete Mason een collectie met het merk aanging, gebruikte Modcloth de hashtag zodat Instagrammers elk item van de collectie konden winnen.

11. #ImNoModelEither

Last, but not least, de nieuwste hashtag van de lijst: #ImNoModelEither. Begonnen door blogger Amanda Richards, met een opvallende uitdaging: een foto van jezelf plaatsen in lingerie om zo te laten zien dat jij er mag zijn, en dat iedereen mag weten hoe jij er echt uitziet. Ook al is de hashtag nieuw, de foto’s met de bijbehorende verhalen zijn ontzettend stoer en inspirerend.

Reageer op artikel:
Inspirerend: 11 x de meest krachtige hashtags over jouw lichaam
Sluiten