Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 18 okt 2014

Powervrouwen aan het woord: Zo word je een emotioneel sterke vrouw

Van de beste moeten we het natuurlijk leren. Sterke vrouwen zijn hét voorbeeld van deze tijd en daarom leek het ons geschikt een artikel te wijden aan hun grootsheid. Hoe word je een emotioneel sterke vrouw en vooral: wat doen deze vrouwen niét? Je leest het hier.

Niet angst de overhand laten nemen

Als we ergens jaloers van kunnen worden, zijn het wel vrouwen die nergens bang voor zijn. Powervrouw Jenna Fagnan zegt: ‘Wees niet bang om te proberen en te vallen’. Hoe heerlijk we het ook vinden om pas dingen te ondernemen als ze zeker zijn, beperkt dit ons wel in het grijpen van nieuwe kansen. Falen is niet erg en vooral erg leerzaam. Grijp die enge doch goeie kansen dus bij de ballen.

Ze laten zich niet uit het veld slaan door kritiek of een afwijzing

Door nieuwe dingen aan te grijpen loop je de kans op het ontvangen van kritiek. Maar hé, haters gonna hate. Altijd. Je kan niet beter bezig zijn dan werken aan iets waar je in gelooft en dat betekent de haters laten haten en je ophalen aan de positieve reacties.

Ze zijn niet bang om anderen om hulp te vragen

Sterk en onafhankelijk zijn betekent niet meteen dat je niemand om hulp mag vragen.

Ze laten andere mensen weten van hoeveel waarde ze zijn

Als je eenmaal dusdanig zelfverzekerd bent over jezelf, kun je andere de steuntjes in de rug verzorgen die ze nodig hebben. Zo bouw je alleen nog maar een sterker team om jezelf heen.

Ze vergelijken zich niet met anderen

Wees je eigen inspiratie. Jij bent jij en niemand anders kan dat zijn. Wees een inspiratie voor je omgeving en laat je niet afleiden door hoe anderen het aanpakken. Soms is het natuurlijk leerzaam naar anderen te kijken, maar blijf jezelf en probleem slechts jezelf te overtreffen.

Reageer op artikel:
Powervrouwen aan het woord: Zo word je een emotioneel sterke vrouw
Sluiten