Powerwoman: De ‘lelijkste vrouw van de wereld’ vecht keihard terug

Lizzie Velasquez ging viraal omdat ze de 'lelijkste vrouw ter wereld' zou zijn. Ze pas toen pas 17 jaar. Nu is ze 26 en vecht ze keihard terug met een enorme positiviteit. Haar documentaire ging live op het SxSW-festival (film festival in Austin).

YouTube

Toen ze 17 jaar was zat Lizzie Velasquez op YouTube. Ze zag een video voorbij komen getiteld ‘de lelijkste vrouw ter wereld’. Vanwege haar nieuwsgierige aard besloot ze de video aan te klikken en toen kwam de realiteit hard aan. De video ging over haar. De video duurde 8 seconden en was al 4 miljoen keer bekeken op het moment dat Lizzie klikte.

De reacties

Maar dat was nog niet het ergste. Ze schrok van de vreselijke reacties onder de videos. Die kwamen het hardste aan. Lizzie is haar hele leven gepest. Geboren met lipodystrofie en het marfansyndroom, heeft ze het niet makkelijk (gehad). Ze is 1.57 meter en weegt maar 27 kilo. En ze komt niets aan. Ze is volledig blind aan haar rechteroog en haar linkeroog werkt ook helaas niet 100%.

Andere wending

Lizzie besloot haar leven een andere wending te geven en begon een eigen YouTube kanaal waarin ze vertelde over het zijn van de ‘lelijkste vrouw ter wereld’. Ze wil daarmee anderen de kracht geven om door te gaan. “Ik wil niet dat mensen voor mij opstaan. Ik wil dat ze naast me staan en opkomen voor iedereen die ooit gepest is”. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze al 300.000 abonnees heeft.

A Brave Heart

Inmiddels zijn we 9 jaar verder nadat Lizzie de ontdekking deed op YouTube. En nu is het tijd voor haar documentaire: ‘A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story’. Het verhaal gaat volgens de regisseur niet specifiek over Lizzie maar over mensen in het algemeen die gepest worden of ooit gepest zijn. Maar de positiviteit van Lizzie, daar zouden heel wat mensen van kunnen leren. Hoe zij haar slachtofferrol heeft omgedraaid in iemand die motiveert en anderen helpt.

Reageer op artikel:
Powerwoman: De ‘lelijkste vrouw van de wereld’ vecht keihard terug
Sluiten