Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 19 nov 2014

PR Column: PR beauty & wardrobe musthaves

Hafida Abahai, Managing Director bij een PR bureau gaat jullie maandelijks backstage meenemen in ‘ het PR wereldje’. Heb jij altijd willen weten hoe het eruit ziet bij een PR bureau? Of die PR girls altijd op hoge hakken druk bellend aan het rondrennen zijn…? Volg Hafida’s column. Deze week: de musthaves voor in de PR wereld.

Vroeg op en werken tot laat, uren achter de laptop en regelmatig op hoge hakken (en pijnlijke voeten) rondparaderen….het leven van een PR woman gaat niet altijd over rozen. Maar toch moet je er in de PR altijd voor zorgen dat je er fris en fruitig bij staat. Immers: je bent letterlijk het visitekaartje voor je klanten en representativiteit is minstens zo belangrijk als een goed inhoudelijk plan of persbericht kunnen schrijven. Beauty en brains. Daarom deze maand mijn beauty en wardrobe tips en tricks om het te overleven in de PR wereld.

PR stash

Zorg altijd voor back-up, back-up, back-up. Niet alleen van je Word documenten en Excel sheets, maar ook van make-up en kleding. Je weet immers nooit of er ineens een afspraak met een mogelijke klant wordt ingepland of dat je uit je panty scheurt (OMG). Daarom heb ik op allerlei plekken toilettasjes met make-up essentials zodat ik nooit misgrijp: een concealer, mascara, oogpotlood, blush of bronzer en een kwast. In de dashboard van mijn auto (ook handig voor als je je hebt verslapen) en in de la van mijn bureau op kantoor.

Stress en smell

De grootste stressmomenten in de PR?

  • Als je voor het eerst een plan moet presenteren aan een groot merk dat misschien wel een nieuwe belangrijke klant zou kunnen worden
  • Als de helft van de journalisten die zich hadden aangemeld voor je persevenement ineens niet komen opdagen en je klant je om de minuut vraagt waar ze blijven
  • Als blijkt dat er een persbericht is uitgegaan met een spelfout (nachtmerrie)

Dus altijd en overal: deodorant en parfum (monstertjes & mini’s zijn hiervoor ideaal). Want onthou en zeg me na:

PR girls need to stay fresh, at any time

Altijd good to go

Zorg er altijd voor dat er een panty, een paar (neutrale) zwarte ballerina’s en pumps onder handbereik standby staan. Ik heb ze standaard in mijn auto en naast mijn bureau staan zodat ik makkelijk van schoenen kan wisselen als ik onverwachts naar een afspraak of feestje moet of als ik weer eens sta te sjouwen met perspakketten of heen en weer aan het rennen bent op een persevenement dat we aan het organiseren zijn. Overigens zijn ballerina’s in je auto sowieso enorm handig om mee naar kantoor en afspraken te rijden, ik noem ze altijd mijn autoschoentjes. En niet alleen reserveschoenen en panties zijn een must: zorg ook altijd voor een zwarte blazer en little black dress in je auto. Dan ben je altijd klaar om te gaan.

Fris en fruitige modellentip

Of het nu is omdat ik tot 12 uur ‘s nachts een persbericht aan het tikken ben geweest of op een doordeweekse dag iets te laat thuis kom van een PR evenement: regelmatig hangen de wallen tot op m’n knieën. Maar ik zou geen beauty PR expert zijn als ik daar niet iets op had gevonden. Hoe ik probeer er zo fris en fruitig mogelijk uit te zien? Door een wondermiddeltje gebruikt door topmodellen: aambeienzalf. Hoe verantwoord het is weet ik niet maar het werkt als een tierelier (pas wel op: het is enorm vettig en kan een witte waas achterlaten, dus goed afpoederen)

Laagjes, laagjes, laagjes

Laagjes: op kantoor heb ik het al snel te warm of te koud. De verwarming die op maandagochtend nog eerst op gang moet komen, collega’s die persé de airco aan willen of de ramen open gooien bij -5 graden…als ik bezig ben met hoe koud of warm ik het heb, kan ik niet nadenken en in de PR moet je nu eenmaal sharp as a razorblade zijn! Daarom heb ik op kantoor standaard een trui, vest en sjaal. Let’s focus.

Mijn ontspanningsmoment

Nog een beauty tip om het te redden in de PR wereld: ik heb iedere maandagavond yogales van m’n lieve vriendin Khadija! Op deze manier word ik gedwongen om niet al direct over te werken op maandagavond en start ik m’n week goed & zen! Namasté! Check www.yogadisja.nl

Tot volgende maand.

Liefs, Haf

PS: Wil je van dag tot dag een kijkje achter de schermen? Volg me dan op Instagram en/ of Twitter.

Reageer op artikel:
PR Column: PR beauty & wardrobe musthaves
Sluiten