Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 9 jun 2015

PR Column: Sneak PR peek

Hafida Abahai, Managing Director bij een PR bureau neemt jullie maandelijks backstage mee in ‘het PR wereldje’. Heb jij altijd willen weten hoe het eruit ziet bij een PR bureau? Of die PR girls altijd op hoge hakken druk bellend aan het rondrennen zijn…? Volg Hafida’s column. Deze week: een sneak peek.

Wil jij weten wat er nodig is om een PR hotshot te worden? Je leest het hier.

Deze maand geef ik jullie een echt kijkje in de keuken: ik geef jullie een rondleiding op kantoor.

Oh Oh Den Haag

Ons kantoor bevindt zich in hartje Den Haag. Vanaf onze werkplekken hebben we een prachtig uitzicht op de Haagse skyline en we zitten op twee meter rollen van ‘Het Plein’ met alle gezellige eettentjes en cafeetjes. Ideaal voor een vrijmibo of lunch met een klant (George Den Haag en South of Houston zijn favoriet).

De meeste mensen denken dat PR bureaus alleen in Amsterdam zitten. Dat klopt niet. Ze zitten door heel Nederland (hoewel de meesten zich wel in de Randstad bevinden). Ikzelf heb toevallig altijd bij bureaus in Den Haag gewerkt. Over het algemeen kun je zeggen dat de meer kleinere lifestyle boutique-bureaus, die gespecialiseerd zijn in mode en beauty, in Amsterdam zitten. De grotere internationale PR bureaus, zoals ons kantoor, zitten verspreid over Amsterdam en Den Haag. Die bureaus doen ook PR voor mode- & beauty-merken maar ook op andere gebieden.

Producten bij de hand

Als PR-bureau heb je vaak een voorraad van producten voor de merken waar je de PR voor doet. Zo hebben wij een voorraad producten van onder andere Grolsch, Johnnie Walker, Ocean Spray en Herbalife. Maar ook bijvoorbeeld een voorraad orchideeën omdat wij ook de PR en promotie doen voor die plant (ja ja, ook groene vingers zijn soms handig in het PR wereldje). Hierdoor kunnen we altijd direct een pakket uitsturen als we een aanvraag krijgen van media. Journalisten en bloggers willen het namelijk vaak zo snel mogelijk ontvangen op het moment dat ze het nodig hebben voor hun artikel, om te fotograferen of te testen. Daarom is het belangrijk dat je snel schakelt. Chop chop!

Want een publicatie missen is natuurlijk doodzonde voor een PR girl.

Kardashian break

Ons kantoor bestaat uit een grote, lichte ruimte met glazen vergaderzalen. Iedereen heeft bij ons dezelfde werkplek, zelfs de directie. Naar elkaar toe lopen en overleggen gaat daarom heel makkelijk.

Soms, als we even een break nodig hebben, na te hebben gezwoegd op een strategisch PR plan of een lastig persbericht, dan veranderen we de vergadertafels in badmintontafels, checken we de Instagrampagina’s van de Kardashians (eerst Kim, dan Kylie, Khloe, Kendall en als laatst Kourtney) of doen we wedstrijdjes ‘wie het hardst om de vergaderzalen heen kan steppen’ met de kantoorstep.

En weer doorrrrrr!

Lunchen doen we allemaal gezellig in de keuken of bij warm weer op het balkon aan onze picknicktafel. En als we iets te vieren hebben, zoals een nieuwe klant of een succesvol evenement dat we hebben georganiseerd, dan pakken we uit met sushi of taart. Zo vierden we laatst dat we wereldwijd ‘PR bureau van het Jaar’ zijn geworden! Hoera.

[one_third][/one_third][one_third][/one_third][one_third_last][/one_third_last]

Tot volgende maand,

Liefs, Hafida

P.S: Wil je van dag tot dag een kijkje achter de schermen? Volg me dan op Instagram en/ of Twitter.

Reageer op artikel:
PR Column: Sneak PR peek
Sluiten