Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 9 apr 2017

Praat jij tegen je huisdier? Dat is een teken dat je super intelligent bent

Anderen mogen het dom vinden dat jij graag kletst tegen Poekie of Balou, omdat ze immers toch niets terug zeggen. Maar jij weet wel beter. En de wetenschap geeft je nu ook gelijk: praten tegen je kat of hond betekent juist dat jij super slim bent.

Niets gezelliger dan je hond en kat begroeten als je een dag niet thuis bent geweest, vertellen wanneer je weer terug bent of gewoon een beetje in het wilde weg kletsen tegen je huisdier.

Misschien verklaren anderen je voor gek. Of voel je je zelf ook een tikkie vreemd. Maar als je praat tegen je huisdier ben je hoogtuit zo gek als Einstein. Want nu blijkt dat het niet alleen gezellig is, maar ook nog eens een teken van intelligentie.

Klets lekker verder tegen je huisdier

Gedragswetenschapper professor Nicholas Epsey, van de universiteit van Chicago, zegt: ’Er is zelfs een naam voor antropomorfisme, wat inhoudt dat we objecten of dieren een persoonlijkheid geven. Je hebt er een speciale band mee ontwikkeld en ziet het als een verlengstuk van je eigen persoonlijkheid.’

Ook zegt de professor dat het een teken is van een actief en intelligent sociaal bewustzijn om tegen je viervoeter of fluffy dier te babbelen.

Klets daarom gerust door.
Je huisdier begrijpt je bovendien toch het beste: Onderzoek bewijst het: je hond weet écht hoe je je voelt

Reageer op artikel:
Praat jij tegen je huisdier? Dat is een teken dat je super intelligent bent
Sluiten