Prachtig: Deze tattoo artist tatoeërt brandwonden weg

Brandwonden maken erge littekens op je huid die vaak nooit meer weggaan. Wat doe je als je ze hebt? Getekend voor het leven. Tattoo artist Basma Hameed heeft een oplossing. Zij tatoeërt brandwonden weg.

Hoe het begon

Basma vertelt dat ze zelf ernstige brandwonden heeft opgelopen in de keuken toen ze nog maar twee jaar oud was. Hete olie verbrande haar huid. Na meer dan 100 pijnlijke ingrepen gaven de doktoren aan dat Basma beter op vakantie kon gaan in plaats van te investeren in nog een behandeling. Basma kon hier geen genoegen mee nemen en ging op zoek naar een andere oplossing. Ze heeft zich vervolgens verdiept in cosmetische tatoeages en heeft zo haar eigen brandwonden weg getatoeëerd.

Basma’s werk

Tegenwoordig helpt ze niet alleen vrouwen met brandwonden maar ook vrouwen die een tepelreconstructie willen nadat ze hun borst hebben moeten laten amputeren door kanker. Ook helpt ze vrouwen die een huidziekte hebben waardoor ze pigment verliezen om ze toch hun egale kleur te laten behouden. Zo ook Samira Omar, een 17-jarig meisje dat in augustus 2014 werd verminkt met kokend water door haar vrienden. Zoals ze zelf vertelt zag ze zichzelf net na het incident in de spiegel waar haar huid van haar gezicht leek af te vallen. ‘Hel’ noemt ze het.

Terug tatoeëren

Samira kon de brandwonden in haar gezicht niet accepteren. Ze ging van dermatoloog naar plastisch chirurg om te kijken of iemand haar kon helpen maar het antwoord was altijd ‘je krijgt je huidskleur nooit meer terug’. Toen Omar hoorde over Basma besloot ze de gok te wagen ook al had ze de hoop bijna opgegeven. Basma vertelde Samira echter dat ze haar natuurlijke kleur terug kon tatoëren. Stukje bij beetje behandelt Basma de 17-jarige Samira en geeft haar zo haar natuurlijke huidskleur terug.

Reageer op artikel:
Prachtig: Deze tattoo artist tatoeërt brandwonden weg
Sluiten