Prachtig: Modellen vertellen over hun onzekerheid op camera

We hebben al veel geschreven over modellen, hun maat, over het beeld dat ze neerzetten, hoe het anders kan maar ook hoe iedereen het anders wil. En nu is die verandering werkelijkheid geworden.

Aan de ene kant houden we van het kijken naar mooie mensen, mensen die een voorbeeld zijn. Bijvoorbeeld door hun lichaam, hun mooie lange haren, of door hun knappe gezichtje. Wat iedereen knap vindt is een kwestie van persoonlijke smaak. En natuurlijk ook een klein beetje het beeld dat de media neerzet als ‘knap’.

Aan de ene kant kijken we graag, aan de andere kant worden we er hartstikke onzeker van. We zien er namelijk zelf vaak niet zo uit. Wat weer compleet logisch is want je hebt in het ‘echte’ leven geen Photoshop. En je kunt niet even een kilootje van je heup afvegen met één muisklik.

En ondanks dat we de media en modellen graag de schuld geven van onze onzekere houding is het niet zo dat zij zichzelf wel als perfect zien, ook al denken we dat wel. Daarom vonden we het lef van deze modellen om uit te komen voor hun onzekerheden ook erg mooi.

Ze vertellen dat ook zij vaak niet kunnen stoppen met het staren naar hun ‘imperfecte’ delen van hun lichaam. Zo vindt de ene dat ze een veel te grote neus heeft, de ander baalt van haar oneven schouders en de volgende houdt niet van haar handen.

De modellen biechten dit op voor een campagne van het merk D.EFECT dat bekend staat om het feit dat zij designs maken op basis van imperfecties. Zij vinden juist dat je ‘imperfecties’ je uniek maken. Bekijk de prachtige video hier:

Reageer op artikel:
Prachtig: Modellen vertellen over hun onzekerheid op camera
Sluiten