Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 19 dec 2014

Wauw! Deze popzangeres laat zien dat je met een lichamelijke handicap ook succesvol kan worden

Viktoria Modesta is een popzangeres en haar benen en heupen waren ontwricht tijdens haar geboorte. Ze heeft vijftien operaties moeten ondergaan voordat de doktoren besloten haar been te amputeren. Nu wil ze een inspiratiebron zijn en handicaps bespreekbaar maken.

Viktoria groeide op in Letland en ze merkte dat ze nooit echt anders werd gezien dan gehandicapt. Ze werd gepest, hoorde er niet bij en werd vaak genegeerd. Een moeilijke tijd zoals ze het zelf omschrijft. Pas toen ze zich begon te richten op haar muziekcarrière, merkte ze dat ze zich zekerder over zichzelf begon te voelen.

Sinds haar been geamputeerd is focust ze zich continu op haar muziekcarrière. In haar nieuwe clip laat ze aan haar been allerlei futuristische protheses zien, sommige bezet met kristallen. De clip heeft als doel handicaps in het algemeen meer bespreekbaar te maken in de samenleving. Viktoria laat zien dat de protheses helemaal niet hoeven te betekenen dat je minder mooi bent of minder hip. Sterker nog, dit ‘sierraad’ is werkelijkwaar prachtig. Way to go girl.

Reageer op artikel:
Wauw! Deze popzangeres laat zien dat je met een lichamelijke handicap ook succesvol kan worden
Sluiten