Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 2 sep 2016

Prangende vraag: kan een scharrel alsnog Mr. Forever worden?

Je hebt een leuk manspersoon in de kroeg ontmoet en voordat je het weet word je wakker naast hem. Jullie hebben een leuke nacht gehad die nog vaak herhaald wordt. Maar opeens voel je dat je hem toch wel écht leuk vindt. ´Verpest´ je een potentieel Mr. Forever doordat je eigenlijk al zijn ´scharrel´ bent? Wij vertellen het je:

Allereerst halen we er een aantal glasheldere feiten bij. Zo is uit onderzoek onder 11.000 mensen wereldwijd gebleken dat we na zes dates bepalen of iemand exclusive is. En daarmee wordt bedoeld dat we enkel en alleen hem zien en niet met andere manspersonen op date gaan.

We kunnen concluderen dat hoewel je misschien niet echt met hem hebt ‘gedate’ maar meer hebt geslapen, hij wel al heeft bepaald of hij je leuk genoeg vindt. Maar niet te vergeten, ook jij hebt dat al gedaan en dat is wellicht de reden dat je dit artikel leest.

Wees niet bang

Bang dat jullie ‘seksrelatie’ roet in het eten heeft gegooid hoef je cijfermatig niet te zijn: gemiddeld duiken we na 3,53 dates met elkaar het bed in. En daarmee kunnen alle broodjes-aap-verhalen de prullenbak in dat je minstens maanden moet wachten met sexy time.

Maar of je scharrel nou écht voor jou gaat kiezen en jij voor hem, hangt niet alleen af van jullie al ontstaande seks historie en feiten maar ook van deze punten:

Een natuurlijk verloop

Uiteraard kan je je prooi bij zijn kraag grijpen en vragen waar het opstaat. Maar de schoonheid van daten is dat je nooit weet waar het naartoe gaat. Soms gaat het daten zo natuurlijk dat je ‘opeens’ serieus bent met hem maar soms ook niet.

Misschien is het bij jullie net even anders, omdat de stempel ‘scharrel’ al is gezet, maar dat sluit andere opties niet uit. Uiteindelijk gaat het erom wat jij ervan verwacht én hij. Zoek daarom uit wat hij verwacht van jullie nu nog scharrel-bestaan. Maar vergeet niet om hem de ruimte te geven en ook jezelf. Dingen forceren hebben nog nooit tot succes geleid. Vraag jezelf daarom af of je op een natuurlijke manier met hem omgaat en eh, ook buiten het bed.

De basis

Of je scharrel uiteindelijk je BF wordt ligt veelal in de basis. En daarmee wordt bedoeld wat hij en jij belangrijk vinden in het leven. Hoewel je misschien veel tijd met hem tussen de lakens doorbrengt (Ha! daar heb je al een gezamenlijke basisbehoefte te pakken), hangt een succesvolle relatie af van gezamenlijke interesses.

Ga bij jezelf na of jullie dezelfde dingen leuk vinden in het leven. Houden jullie bijvoorbeeld allebei van lekker eten, reizen en klassieke muziek? Dan weet je zeker dat je in een relatie elkaar daarin terug kunt vinden.

Jullie omgeving

Ken je bijvoorbeeld zijn goede vrienden al en hij die van jou? Hebben jullie een zelfde soort leven op dit moment waardoor jullie nu nog prille scharrelbestaan niet in zwaar weer terecht komt bij het nemen van de volgende stap?

En vergeet niet dat het niet zo gek is om hem eens voor te stellen aan je vriendinnen ook al is ‘ie nog niet Mr. Official. Zij kennen je beter dan wie dan ook en zien misschien dingen die jij niet ziet, zowel in negatieve als positieve zin.

Maar vergeet niet dat liefde geen regels kent. Er zijn genoeg koppels die na een jaar(!) scharrelen een relatie hebben gekregen, of koppels die maar liefst drie keer uit elkaar moesten gaan om écht voor elkaar te gaan. En tja, er zijn ook relaties die ontstaan zonder dat ze de koppels er zelf erg in hadden. Als je aan alles twijfelt vergeet dan niet dat echte liefde altijd zijn weg zal vinden.

Is hij ‘te druk’ om je te zien? Dan moeten je alarmbellen gaan rinkelen… :
De pijnlijke waarheid: Als hij jou écht leuk vindt, zal hij nooit ‘te druk’ zijn

Reageer op artikel:
Prangende vraag: kan een scharrel alsnog Mr. Forever worden?
Sluiten