Prebiotica: hét best bewaarde geheim voor een mooie huid

Dat een gezonde, mooie huid niet alleen met het verzorgen van de buitenkant te maken heeft wisten we al. Veel water drinken en gezond eten is al een goed begin. Maar er is misschien nog een product wat jij kan toevoegen aan je gezonde lifestyle.

Namelijk?

Het gaat hier om prebiotica. Het is een groot begrip in Amerika maar wij in Nederland zijn er nog behoorlijk onbekend mee. Wat zijn prebiotica precies? En waar is het goed voor?

Prebiotica

Prebiotica is het zusje van de probiotica’s. Probiotica zijn ‘levende’ bacteriën die in yoghurt(drankjes) zitten. Het schijnt goed te zijn voor darmklachten, maar onderzoek hierover is nog steeds verdeeld. Prebiotica zijn onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels. Allebei zijn ze goed voor een gezond darmsysteem. En hoe beter een gezond verteersysteem, hoe mooier je huid. Want als er teveel slechte bacteriën en onverteerde resten achterblijven in je darmen, komt dit via je huid naar ‘buiten’. En geloof het of niet, maar daar zou jouw acné wel eens vandaan kunnen komen.

Mooie huid

Prebiotica helpt dit te voorkomen. Maar in welk eten kun je deze wondertjes vinden? Eigenlijk in best veel dagelijkse etenswaren. Zo zitten ze in groente, fruit, brood, yoghurt, graanproducten en peulvruchten. Een paar foodies die onder andere prebiotica bevatten zijn: knoflook, uien, bananen en artisjokken. Ook is prebiotica (en probiotica) te verkrijgen als supplement. Ga niet gelijk helemaal los met deze middelen, want een overdosis zorgt voor de nodige extra tripjes dans le toilet.

Wil jij de prebiotica of probiotica eens proberen? Ga lekker aan de slag met bovengenoemde etenswaren. Geen keukenprinses? Ga dan naar de drogist en schaf supplementen aan.

Reageer op artikel:
Prebiotica: hét best bewaarde geheim voor een mooie huid
Sluiten