Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 22 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Grease-fans opgelet: de klassieker krijgt mogelijk een prequel

You’re the one that I want, the one that I want.. Oeh oeh oeh, honey! Deze zin klinkt als muziek in de oren voor de die-hardfans van de filmklassieker Grease. Eerlijk is eerlijk, het is ook zo’n heerlijke film. Let op: wij hebben heel goed nieuws voor je.

Grease krijgt mogelijk na veertig jaar na release een prequel.

Prequel Grease

Filmstudio Paramount werkt na ruim veertig jaar na de release van de klassieker Grease aan een prequel. De nieuwe film gaat Summer Lovin’ heten waarin wordt vertelt over de avond dat Sandy en Danny elkaar ontmoeten. Voor degene die zich afvragen wat een prequel is: prequel betekent letterlijk voorgaande geschiedenis. Snap je ‘m nu?

We kennen natuurlijk allemaal wel de romantische scene in de film waarin John Travolta (Danny) en Oliva Newton-John (Sandy) zingen over hun ontmoeting afgelopen zomer tijdens het liedje Summer Nights. Dat nummer zou dé inspiratie geweest zijn voor de prequel. Want hoe zag die zomer er eigenlijk uit? Daar komen we waarschijnlijk achter in de nieuwe film.

Er wordt gezegd dat de filmstudio mogelijk een hele reeks Grease-films overweegt als deze prequel gaat werken (zeg maar hallo tegen urenlang liedjes meezingen en wegzwijmelen op de bank).

Spin-off Grease

Er gingen al eerder geruchten rond dat er spin-off kwam van Grease waarbij nog niet bekend was wanneer de spin-off te zien zou zijn. Nog steeds is niet bekend wanneer de serie op HBO te zien zal zijn, we hebben dus nog eventjes geduld nodig. De serie is vernoemd naar de middelbare school die centraal staat in het verhaal van de musicalfilm uit 1978, waarin Danny en Sandy de hoofdrol spelen.

De serie zal enkele personages uit de film bevatten en speelt zich ook in de jaren vijftig af. Ook zullen enkele liedjes uit het origineel weer te horen zijn (we love it). Het is nog niet helemaal duidelijk wie de hoofdrollen gaan spelen, voor zowel de spin-off als de prequel. To be continued…

Lees ook: OMG – Alle seizoenen van Charmed verschijnen binnenkort op Videoland

Reageer op artikel:
Grease-fans opgelet: de klassieker krijgt mogelijk een prequel
Sluiten