Met deze tips word jij een pro in zelfbruinen

Heb je al eens zelfbruiner geprobeerd en is dit niet goed afgelopen? Dan sta je hoogst waarschijnlijk niet te popelen om het nog maar eens een keer te proberen. Gelukkig is een mislukte zelfbruin sessie verleden tijd met onze tips:

Om een zelfbruin sessie geslaagd te laten verlopen, zijn een goed stappenplan en goede producten een vereiste. Om te voorkomen dat jij er straks bij loopt als een oranje beauty, hebben wij de beste zelfbruin tips voor je op een rijtje gezet.

Prep, prep, prep
Om zo lang zo mogelijk plezier te hebben van jouw zelfbruiner, is een goed voorbereide huid noodzakelijk. Begin met het scrubben van je hele huid. Vervolgens wax je of scheer je je zoals je altijd al doet. Het is belangrijk dat je je niet insmeert met een body lotion of crème aangezien je huid dan te vet is om de zelfbruiner goed te laten pakken. Droge plekken op je huid zoals je voeten, knieën, enkels, ellebogen en polsen hebben daarentegen wel goede hydratatie nodig. Smeer deze plekken in met een goede moisturizer zodat jouw zelfbruiner niet in de droge plekken trekt en zo rare strepen veroorzaakt. Heb je licht haar en wenkbrauwen? Smeer dan je haarlijn en wenkbrauwen in met de moisturizer, zo trekt jouw zelfbruiner niet in je kostbare haar.

Het zelfbruinen
Om je zelfbruiner zo mooi en egaal mogelijk aan te brengen is het belangrijk dat je hiervoor een goede handschoen gebruikt. Zo verdeel je de zelfbruiner in mooie, gelijke stroken. Door het gebruik van een handschoen blijven ook je handen en vingers schoon. Breng je zelfbruiner een voor een aan op verschillende delen van je lichaam. Begin bijvoorbeeld eerst bij je benen en werk zo naar boven toe. Je brengt de zelfbruiner het beste aan door verticale stroken te maken met niet al te veel product. Let ook goed op dat alle zichtbare delen van je lichaam een gelijke kleur hebben.

Na het zelfbruinen
Als je je zelfbruiner helemaal hebt aangebracht, zijn er een paar belangrijke punten om te weten. Neem allereerst een paar velletjes keukenpapier om over jouw lichaam te deppen en zo overtollig zelfbruiningsproduct weg te halen. Doe dit niet te hardhandig, je wilt niet dat je zelfbruiner vervaagt of uitloopt. Vervolgens is het erg belangrijk om te wachten met aankleden. Zo bescherm je niet alleen je tan maar ook je mooie kleren. De eerste vier tot acht uur kan je het beste van water wegblijven omdat jouw zelfbruiner dan nog niet volledig droog is. Als laatste is het belangrijk om je lichaam te moisturizen. Breng de moisturizer goed aan op je huid zodat je zelfbruiner niet uitdroogt. Drie tot vier dagen na je tan sessie, kun je het beste je huid scrubben voor een natuurlijke glow. Nu kun je er voor kiezen om weer een nieuwe laag zelfbruiner aan te brengen.

Benieuwd welke producten je het beste kan gebruiken? Dit zijn een paar van onze favorites:

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Met deze tips word jij een pro in zelfbruinen
Sluiten