Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 14 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Hoe je de 6 meestvoorkomende problemen in een relatie oplost

Elke relatie is anders. Maar toch komen we vrijwel allemaal dezelfde soort problemen tegen in een relatie. Jaloezie, onzekerheid of wat dacht je van de welbekende sleur? Arggh.

Raak niet in paniek als er hobbels in de weg ontstaan. Want zelfs de beste relaties hebben wel eens problemen die ze moeten oplossen. Je zou het een management skills kunnen noemen en wij helpen jullie om die te verbeteren.

De meestvoorkomende problemen in een relatie

Problemen in de relatie zijn er om op te lossen. Desondanks kan het behoorlijk je humeur beïnvloeden als niet alles goed verloopt. Vriendin, wij helpen jou. Of eh, we bedoelen jullie. Want een relatie doe je samen:

1. Communicatie in de relatie

Communication is key. En dat is echt zo. Wist je nog dat jullie in het begin van de relatie alles met elkaar bespraken en nooit op jullie telefoon keken? Tegenwoordig zitten jullie als zombies op jullie telefoons te kijken. Niet écht gezellig en bevorderend voor een leuke relatie. Kies er daarom voor om altijd aan tafel te eten zonder telefoon in het zicht. Wedden dat die leuke gesprekken weer gaan komen? Het is een kwestie van de juiste situatie creëren.

2. Jullie hebben andere prioriteiten

In het begin wil je álles samen doen en vind je ook álles leuk wat de ander wilt doen. Tegenwoordig is dat anders. Jij wilt op vrijdagavond op de bankhangen en hij wil het liefst uitgaan. Dit kan nogal eens voor ruzie zoeken want jij vraagt je af waneer jullie elkaar dan in hemelsnaam gaan zien. Een goede oplossing is om bijvoorbeeld vrijdag allebei je eigen ding te doen en zaterdagavond samen doorbrengen. Doe dan iets wat jullie beide leuk vinden, dan vind je elkaar echt weer terug.

3. Nog wel verliefd?

Verliefdheid is niet voor altijd maar kan wel met momenten terugkomen. Het kan ook best dat je je opeens afvraagt of je nog wel verliefd bent. Geen zorgen, het is niet direct een onoverkoombaar probleem als je niet meer verliefd bent. Maar probeer die momenten wel weer te hebben. Trek maar eens iets leuks aan en dof je op, wedden dat hij weer verliefd is? En wat dacht je wat een bos rozen doet… Soms is het simpel om de vlinders terug te laten komen.

4. Libido is als sneeuw voor de zon verdwenen

Vroeger als konijnen, tegenwoordig als panda’s. Eenmaal in bed wil je niets liever dan slapen. Oei, pas op. Want intimiteit is wel belangrijk. Hoe vaak daarentegen niet perse. Ga weer eens romantisch een avondje uit en trek een mooi setje aan. Wedden dat jullie na afloop tegen elkaar zeggen: “Goh, dit moeten we veel vaker doen!”

5. Jaloezie en onzekerheid in de relatie

Onzekerheid en jaloezie gaan hand in hand. Een beetje jaloezie is niet erg, dan laat je immers zien dat je om elkaar geeft. Maar te veel jaloezie is alles behalve aantrekkelijk. Maak jezelf niet onnodig gek en bedenk je dat hij niet zomaar met jou is. Heb je (denk je) een geldige reden waarom je jaloers bent? Bespreek dit en leg uit waarom je een bepaald persoon bedreigend vindt of bepaalde gedragingen niet oké vindt. Geloof ons, niemand kan het jou kwalijk nemen als je op een rustige manier uitlegt wat je voelt en vindt.

6. Vertrouwen

En dan bedoelen we het niet het vertrouwen of jullie trouw zijn aan elkaar. Eerder het vertrouwen in elkaar als mens. Maak jij je soms zorgen over het carrierepad wat je lover kiest? Of is hij of zij enorm onhandig met geld? Dit soort vertrouwen is belangrijk om een lange relatie goed te houden. Helemaal als er misschien ooit kindjes (hond telt ook) komen. Bespreek het en zorg er voor dat jullie dit soort beslissingen samen maken en niet alleen.

Meer over relaties:

Reageer op artikel:
Hoe je de 6 meestvoorkomende problemen in een relatie oplost
Sluiten