Wat je niét moet verwachten wanneer je make-up professioneel laat doen

Het is altijd fijn om een keer professionele make-up op te krijgen. Of dat nu voor je gala of voor een fancy diner is. Er zijn echter wel een aantal dont's waar je beter van tevoren rekening mee kunt houden:

Laat je niet op de dag zelf waxen

Hierbij doelen we op je wenkbrauwen en optionele damesmoustache. Naast dat je huid er geïrriteerd en rood van wordt, blijft foundation ook nog eens extra moeilijk zitten op glad gewaxte huid.

Laat je niet op de dag zelf spraytannen

Moisturizers en andere producten kunnen de chemicaliën die zorgen dat je tan blijft zitten namelijk soms afbreken. Dat betekent dat je als dalmatiër eindigt na het wassen van je gezicht wat toch behoorlijk zonde zou zijn van je geld (en je gezicht…)

Neem geen vriend(in) mee met een te sterke mening

Iedereen heeft zo zijn eigen idee van wat mooi is en wat niet. Om dan, nadat je helemaal bent opgemaakt, van je BFF te horen dat ‘zij het echt nooit zo zou dragen’ is ook niet bepaald prettig.

Kijk niet mee tijdens het proces

De hele look moet op een gegeven moment samenkomen. Als je tijdens het proces gaat zitten stressen en aanwijzingen gaat geven gaat het er waarschijnlijk niet veel beter op worden. Geef van tevoren aan wat je écht niet wil (of spreek een look af) en laat vervolgens het lot in de handen van je visagist rusten.

Wees niet bang om een foto mee te nemen als voorbeeld

Je gaat er nooit helemaal hetzelfde uitzien als de persoon in de foto, maar een punt hebben om ongeveer heen te werken vindt je visagist zeker weten geen enkel probleem. Des te leuker voor hun om daar een eigen twist aan te geven en jou met grotere zekerheid een goed eindresultaat af te leveren.

Wees niet bang voor nepwimpers

Of het nu een hele strip is of een paar losse wimpers voor aan de uiteindes, wees niet bang om nepwimpers te rocken. Het staat namelijk fantastisch in zowel het echt als op camera. En het heerlijke is, je hoeft niet zelf te gaan zitten prutsen. Dat doet je visagist namelijk voor je.

Verwacht geen Instagram make-up

Geen dramatische wenkbrauwen, enorme lippen, heftig contouren en highlighten met daar nog bovenop een smokey-eye. Zo werkt het natuurlijk niet en het is een absolute overkill.

Reageer op artikel:
Wat je niét moet verwachten wanneer je make-up professioneel laat doen
Sluiten