Word je altijd mega lam van prosecco? Dat is een ding volgens onderzoek

Yasmine

Een avondje bier of wijn drinken en er is niets aan de hand. Maar een avondje prosecco glazen leeggieten, gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Hoe kan het, dat je van prosecco zo ongelooflijk dronken wordt? Nou, daar is een verklaring voor volgens wetenschappers.

Misschien heb je wel eens van de term ‘prosecco drunk’ en nou, daar is een reden voor. Want die wijn en de bubbels stijgen inderdaad rap naar je hoofd.

En daar ligt meteen het antwoord meteen, want het komt door de bubbels. De prik in prosecco en champagne zorgt er voor dat de alcohol sneller in je maag en je bloedbaan terecht komt. En dat betekent weer dat je sneller dronken bent.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Surrey. Je verbeeldt het je dus niet dat je sneller tipsy bent na een glaasje bubbels.

Van prosecco word je sneller dronken

Heb je niet zo’n zin om na één of twee glazen al lallend op tafel te staan? Zorg er danvoor dat de drank niet té koud is. Want als je drankje iets warmer is, ontsnappen de bubbels. En nou ja, je snapt ‘m.

Wel iets minder lekker misschien. Toch maar na een glaasje overstappen op witte wijn dan?