Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 3 juli 2017

Yes! Nooit meer ‘Hé pssst meisje’ in Rotterdam, want dit wordt strafbaar

Het lijkt wel alsof sommige mannen leeglopen, want die zijn alleen maar aan het sissen naar vrouwen. Bedoelen ze dat dan lief, willen ze alleen aandacht of gaat er iets mis in hun brein? Waarom ze dit ge-pssst toepassen blijft een vraag, maar vanaf volgend jaar zullen deze sissers een boete krijgen.

Ja, ‘hé pssst meisje’ wordt een duur zinnetje in de Nederlandse taal. Iemand die dit gebruikt, kan namelijk een boete van maximaal 4100 euro of drie maanden gevangenisstraf krijgen. En dat is een behoorlijke smak geld voor een doelloos zinnetje.

Stop het sissen

Per 1 januari 2018 zullen de boetes worden uitgedeeld en al vanaf volgende maand zullen er waarschuwingen worden gegeven. Uit onderzoek blijkt dat ruim acht van de tien vrouwen tussen de 18 en 45 jaar oud te maken hebben met seksuele intimidatie op straat. De boetes gelden niet alleen voor het sissen: ook naroepen, achternalopen en om seks vragen zal strafbaar worden. De regels zullen, naast Rotterdam, ook in Amsterdam worden doorgevoerd.

België loopt voor

Boetes voor intimidatie op straat worden in België al gegeven. Slechts 250 euro, weliswaar, maar beter iets dan niets. En dat het sissen een rare bezigheid is, blijkt maar weer uit het filmpje waarbij vrouwen deze ‘taak’ op zich nemen, dan ziet het er ineens nóg raarder uit:

Je zou denken dat je wel drie keer nadenkt voordat je deze zin gebruikt. Die 4100 euro wil je toch liever aan andere dingen uitgeven. Kan je leuk van op vakantie bijvoorbeeld. Met luchtbedden. Die sissen ook, mochten de mannen ontwenningsverschijnselen krijgen.

Als je dan toch weer onbezorgd naar Rotterdam kan, is dit wel handig om te weten: Party people opgelet! Rotterdam krijgt een nachtmetro zodat je altijd van de leukste feestjes thuis komt

Reageer op artikel:
Yes! Nooit meer ‘Hé pssst meisje’ in Rotterdam, want dit wordt strafbaar
Sluiten