Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 28 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom het een fantastisch idee is om te daten met een psychologie student

Je swipet van links naar rechts en af en toe zit er dan een pareltje tussen. Als dat pareltje toevallig psychologie student is, weet je dat je echt goud in handen hebt. We kunnen namelijk enorm veel redenen bedenken waarom het fantastisch is zo’n jongen of meisje te daten.

Gelukkig zijn ze niet helemaal zeldzaam want er zijn behoorlijk wat jongens en meiden die (toegepaste) psychologie studeren. Kom jij online of offline een psychologie student tegen? Ga dan zeker met hem of haar op date want dat kan alleen maar goed gaan.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

Daten met een psychologie student

Loop nog maar een extra rondje over de campus om een psychologie student aan de haak te slaan want dat zijn precies de types met wie je wil daten. En wel om de volgende redenen.

1. Ze kunnen heel goed luisteren

Ze doen namelijk niet anders dan luisteren dan andermans ellende. Dit is letterlijk waar ze voor hebben getekend. Best wel handig want als jij dan een keer niet zo lekker in je vel zit, weet je in ieder geval zeker dat je date naar jouw problemen wil luisteren én jou beter kan laten voelen. Dan wel in de vorm van goed advies, dan wel in de vorm van een gezellig avondje samen op de bank. Winnen.

2. Ze snappen snel hoe jij in elkaar zit

Ze bestuderen namelijk het menselijk gedrag. Als jij tevergeefs zegt dat er niks aan de hand is als je chagrijnig bent, prikt jouw date daar zo doorheen. Stiekem best wel fijn.

3. Ze kunnen fantastisch communiceren

Het zou eruit zien als ze dat niet zouden kunnen zeg. Deze groep studenten is een pro in communicatie en dat voorkomt – zeker als jullie richting relatie gaan – behoorlijk wat ergernissen. Ben je al overtuigd?

4. Ze zijn integer

Die eigenschap hebben mensen die psychologie studeren namelijk wel nodig: integriteit. Je weet in ieder geval zeker dat je met je geheimen bij deze persoon terecht kan. Wat jullie samen delen, blijft tussen jullie. Ahhh (beginnende) échte liefde.

5. Het is een student

En studenten hebben alle tijd van de wereld (lees: tijd voor jou). Al denken ze tijdens hun studie nog dat ze het gigantisch druk hebben met noodzakelijke borrels, tentamens, studiereisjes en dispuutavonden. Wacht maar tot het harde werken straks écht begint *knipoog*.

Ze kunnen je ook overal bij helpen die psychologen: Heb je liefdesverdriet? Een psycholoog raadt aan om zo snel mogelijk weer gaan daten.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het een fantastisch idee is om te daten met een psychologie student
Sluiten