Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 28 aug 2017

Yes! Psychologie studenten zijn het allerliefst volgens de wetenschap

Het bevestigt misschien wel het stereotiepe beeld van de psychologie studenten: ze kunnen zich inleven in elk persoon en zijn continu met het brein van de mens bezig. Hoera voor jullie, want jullie zijn inderdaad de allerliefste studenten die er bestaan, volgens de wetenschap.

Gelukkig maar

Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat psychologie studenten de minst duivelse mensen zijn. En dat is maar goed ook, gezien het feit dat deze studenten een carrière willen maken met het brein van mensen.

Psychologen hebben de minste kans om mensen te manipuleren of macht uit te oefenen, ze zijn minder gevoelig voor status en maatschappelijke dominantie. Dat is de conclusie die twee Deense wetenschappers hebben getrokken.

Wie zijn toch die duiveltjes?

Psychologiestudenten scoorden het laagst op de zogenoemde Dark Triad-test. Daarbij worden persoonlijkheidskenmerken getest als psychopathie, narcisme en machiavellianisme, dat met macht te maken heeft.

Er werden natuurlijk ook studenten van andere studies getest. Daaruit bleek dat Economie en Bedrijfskunde studenten het meest duivels zijn. Pas op voor deze slinkse duiveltjes. Alhoewel we ervan overtuigd zijn dat er ook engeltjes tussen zitten.

LEES OOK: Deze 12 dingen herken je als je lid bent van een studentenvereniging

Reageer op artikel:
Yes! Psychologie studenten zijn het allerliefst volgens de wetenschap
Sluiten