Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 16 november 2017

Oké? Grote kans dat je een psychopaat bent als je naar Justin Bieber luistert

Toen we het aller-, allereerste liedje van Justin te horen kregen, waren we vrijwel meteen part of de Belieber-gang. Na verloop van de tijd kregen we een beetje genoeg van zijn pubergedrag en stonden zijn liedjes onderaan onze afspeellijst. Maar sinds zijn come back een paar jaar geleden, draaien we zijn plaatjes weer grijzer dan ooit. En blijkbaar behoren we dan met z'n allen tot de categorie psychopaten. Uh, uitleg graag.

Nee het is niet iets wat we verzinnen. Er is namelijk echt onderzoek gedaan naar mensen die muziek luisteren van Justin Bieber. En het resultaat is niet per se super iets waar we op zitten te wachten.

Zorgt Justin Bieber voor meer psychopaten?

Psychologen in New York strikten 190 studenten om mee te doen met het onderzoek. Ze hebben vragen ingevuld die betrekking hadden op hun persoonlijkheid. Uit de antwoorden werd per student een psychopathie-schaal gemaakt. Ook kregen ze verschillende moderne en klassieke muziek te horen. Daar moesten ze van aangeven of ze de liedjes wel eens luisteren.

Wat bleek? De studenten die veel trekjes van een psychopaat toonden, luisteren vaker naar muziek van Justin Bieber. Uh, what do you mean? Ook mensen die wel vaker naar Eminem en Blackstreet luisteren, hadden psychopathische trekjes. Waar ze ook achterkwamen is dat psychopaten helemaal niet naar klassieke muziek luisteren. Wat wel altijd gedacht werd.

Waar wij in ieder geval van overtuigd zijn, is dat we even goed nog Biebers muziek aan zetten. Wat mensen ook zeggen. Justin, we never let you go. Als hij in ieder geval nog vette platen blijft maken.

Geef dit cadeau aan die die hard Bieber-fan: Dit zijn de perfecte cadeau’s en fashion items voor iedereen die van Justin Bieber houdt

Reageer op artikel:
Oké? Grote kans dat je een psychopaat bent als je naar Justin Bieber luistert
Sluiten