De beste manier om puisten uit te knijpen

Het overkomt je. Ineens word je wakker en heb je een vuurrode puist op je gezicht. Dan doe je niets liever dan het ding bestrijden. Maar hoe moet je eigenlijk puisten uitknijpen? Beautify helpt je.

Puisten uitknijpen is niet altijd even goed voor je huid, maar hé. We kunnen ons voorstellen dat je niets liever wil dan dat ding van je gezicht krijgen.

Hoe moet je puisten uitknijpen?

Laten we daarom meteen beginnen met waarvoor je hier bent gekomen. Hoe moet je puisten uitknijpen? Dan is het beter om even de volgende stappen te volgen:

1. Is de puist rijp om uitgeknepen te worden?

Met puisten uitknijpen beschadig je de huid. Dat wil je waarschijnlijk liever niet, dus knijp alleen een puist uit als ‘ie rijp is. Hoe vies dat ook klinkt.

Laat harde, geïnfecteerde en onderhuidse puisten met rust. Als je hieraan gaat pulken wordt het alleen maar erger. De puist die wel uitgeknepen kan worden is het rode bultje met een wit puskopje erop.

2. Was je handen

Daarnaast is het belangrijk dat je handen schoon zijn als je te werk gaat. Puisten uitknijpen staat dus gelijk aan je huid beschadigen en infecteren, dus het laatste wat je dan wil is nog meer bacteriën erin stoppen.

3. Wrijf eventueel wat alcohol erop

Een dermatoloog raadt aan om hierna een klein beetje alcohol op de puist te smeren. Maar we kunnen ons voorstellen dat je dat niet zo 1, 2, 3 in huis vindt.

4. Gebruik weinig druk

Zet hierna je vingers naast de puist. Let op: als je puisten wil uitknijpen is het verstandig om het heel zachtjes te doen. Een rijpe puist reageert al op een lichte druk. Dus als het goed is hoef je helemaal niet veel kracht te zetten.

Et voilà. Je kunt ook twee wattenstaafjes gebruiken. Op die manier zet je niet je nagels in je huid. Als er niks uit de puist komt is het niet aan te raden om nog harder te drukken.

Het betekent dan simpelweg dat de puist niet klaar is om uitgeknepen te worden.

Meer weten over puistjes?

YES: Er is een nieuw soort olie dat het wondermiddel tegen puistjes schijnt te zijn

Reageer op artikel:
De beste manier om puisten uit te knijpen
Sluiten