Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 11 juni 2018

Doei puistjes: dankzij deze middeltjes kun je ze voor eens en altijd behandelen

Puistjes zijn naar en het liefste voorkom jij het. Helaas is voorkomen niet altijd een optie, maar geef de hoop nog niet op. Puistjes behandelen doe jij zo het allerbeste.

Je wordt wakker, en ja hoor, het is weer zover. En dat terwijl jij zo je best deed dit te voorkomen met gezond eten. Je kunt deze puistjes de baas zijn door het zo goed mogelijk aan te pakken. Vanaf nu kun jij op deze manieren je puistjes behandelen:

Puistjes behandelen

Puistjes ontstaan door een tal van mogelijkheden. Dit kan komen door bijvoorbeeld hormonen, stress, allergieën en gezondheid. De tips hieronder gaan jou helpen om de puistjes te behandelen. Lees hier meer over puistjes op je lichaam.

1. Benzoylperoxide

Dit is een gel die de huisarts voorschrijft maar ook (zonder recept) verkrijgbaar is bij de apotheek. Deze gel werkt op de bovenste huidlaag en gaat overmatige groei van huidcellen tegen. Het doodt de bacteriën. Het klinkt als een wondermiddel, maar het heeft ook wat nadelen.

Benzoylperoxide heeft namelijk een blekend effect. Je hebt namelijk het risico een deels witte wenkbrauw door de gel te krijgen. Voorzichtig smeren is dan ook aan te raden. Smeer de gel alleen ’s avonds voor het slapen gaan. Je huid is gevoeliger voor de zon dus die wil je overdag niet te veel belasten.

Ga spaarzaam te werk met dit middeltje, less is more. Vergeet niet om je gezicht te beschermen met SPF als je naar buiten gaat.

2. Lichttherapie

Puistjes behandelen kan met lichttherapie. Het blauwe licht werkt voorkomend en genezend. Het doodt namelijk de bacteriën die puistjes veroorzaken. Voor een lichttherapie behandeling kun je terecht bij de schoonheidsspecialiste of bij de dermatoloog. Het werkt helaas niet na een paar keer.

Je moet dit meerdere malen doen om verbetering te zien. Daarnaast zijn er ook apparaten waarmee je zelf thuis een lichttherapie behandeling doet. Het is dan een eenmalig dure aanschaf.

3. Hydrateer

Je wil misschien het liefst je huid uitdrogen, maar hydrateren is belangrijker. Als jij je gezicht hydrateert blijft de huid soepel, verzorgd en mooi. Het is de balans die het beste resultaat oplevert. Kijk dus goed naar wat jouw huid echt nodig heeft. Laat je het liefst adviseren door iemand die er verstand van heeft.

4. Tea tree olie

Puistjes behandelen doe je bijvoorbeeld ook met tea tree olie. Dit is een natuurlijk middel dat je voor een paar euro bij de drogisterij aanschaft. Het werkt ontstekingsremmend en is antibacterieel, wat een goede combinatie tegen puisten is.

Volgens onderzoek werkt het net iets minder goed dan benzoylperoxide, maar heeft het ook minder bijwerkingen. Niet geheel onbelangrijk.

Wil je weten hoe je puistjes camoufleert? Lees dan dit artikel eens.

Reageer op artikel:
Doei puistjes: dankzij deze middeltjes kun je ze voor eens en altijd behandelen
Sluiten