Puistjes op je kin? Dit is wat het betekent

Eens in de zoveel tijd kijk je in de spiegel en dan zie je het: puistjes op je kin. Vraag je je ook iedere keer af wat hier nu de oorzaak van is? Beautify weet het en heeft het hieronder voor je opgeschreven.

De oorzaak van puistjes op je kin is namelijk redelijk makkelijk te achterhalen. Je zou denken dat je geen puisten meer krijgt zodra je je tienerjaren hebt achtergelaten, maar dat is niet altijd het geval. Daarom is het wel zo prettig om te weten wat dan de oorzaak hiervan is.

Oorzaak puistjes op de kin

Puistjes op je kin hebben verschillende oorzaken. Wil je weten wat bij jou de boosdoener is? Check dan zeker de punten hier beneden. Grote kans dat je er dan achterkomt wat de oorzaak is.

1. Stress

Wist je al dat stress puistjes op je kin kan veroorzaken? Door stress wordt cortisol verhoogd wat vervolgens leidt tot meer talgproductie en puistjes. Zorg er in dat geval voor dat je 1. minder stress hebt en 2. een goede huidverzorgingsroutine.

2. Hormonen

Aan je hormonen doe je niet zoveel. Is het tijd om ongesteld te worden? Dan merk je vaak dat er puistjes op je kin ontstaan. Er wordt meer talg geproduceerd waardoor de poriën verstoppen. In dat geval ontstaat er dus een puistje.

3. Pil

De anticonceptiepil is een andere veroorzaker van puistjes op je kin. Waar sommige pillen juist acne tegengaan, veroorzaken andere pillen juist puisten. Vind je dat vervelend? Bespreek dan verschillende opties met je huisarts. Misschien is het dan beter om over te stappen op een ander merk.

4. Slaaptekort

Nog iets wat je kunt veranderen: meer slapen. Slaaptekort is namelijk één van de oorzaken van deze puisten. Als je voldoende slaapt krijgt je huid genoeg tijd om te herstellen en ervaar je minder stress. Het kan dus geen kwaad om toch die acht uur per nacht te pakken voortaan.

Que? Dit kapsel van je favoriete influencers zorgt voor puistjes

Reageer op artikel:
Puistjes op je kin? Dit is wat het betekent
Sluiten