Zeg maar doei tegen irritante mee-eters door deze simpele tips

Puistjes en dan met name mee-eters zijn echt mega vervelend. Helaas hebben we er waarschijnlijk allemaal wel eens last van (gehad). Je wilt ze natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen, maar wat werkt écht? Wij vertellen het je.

Je herkent ze vast wel: die vervelende zwarte puntjes die zich vooral ophopen op je neus en kin. Ze lijken onschuldig maar ze kunnen uitgroeien tot vervelende puistjes. Maar geen nood, dankzij de volgende tips kom je ervan af.

Zo kun je mee-eters en toekomstige puistjes verwijderen

Om alle ellende te voorkomen zijn er gelukkig genoeg manieren om van die vervelende mee-eters af te komen. Naast dit speciale pincet waar we eerder over schreven, zijn er nog een paar veel simpelere oplossingen:

Zuiveringszout

Zuiveringszout, wat ook wel baksoda wordt genoemd, heeft iedereen wel in z’n keukenkastje liggen. Maar wist je dat je er ook mee-eters mee kunt behandelen? Meng twee eetlepels bakpoeder met twee eetlepels water tot een pasta. Masseer de pasta vervolgens op je gezicht en spoel goed af. Smeer vervolgens een hydraterende crème op je gezicht.

Je huid wordt zo intensief gereinigd en de pH-waarden worden weer in balans gebracht. Zorg er wel voor dat je dit niet vaker dan twee tot drie keer per week doet. Het kan je huid namelijk behoorlijk uitdrogen.

Tea tree olie

Tea tree is een middeltje dat je steeds vaker tegenkomt. Niet alleen in pure vorm maar ook in producten. Tea tree olie werkt anti-bacterieel en is daarom uitstekend voor het verwijderen van mee-eters.

Meng één tot drie druppeltjes van de olie met je gezichtsreiniger of een eetlepel kokosolie. Smeer het mengsel met een wattenstaafje op je gezicht en je merkt snel verschil.

Kurkuma

Kurkuma is ook zoiets wat je tegenwoordig overal voorbij ziet komen. Naast dat je het misschien in je eten verwerkt, is het ook prima te gebruiken tegen mee-eters. Het heeft namelijk antibacteriële, antischimmel en ontstekingsremmende eigenschappen. Laat dat nou precies zijn wat we zoeken.

Let erop dat je wel kurkuma koopt van goede kwaliteit zoals kasturi-kurkuma. De goedkope variant geeft namelijk gele vlekken af op je gezicht.

Meng een eetlepel van het poeder met een eetlepel water of kokosolie en maak hier een glad masker van. Breng dit vervolgens aan op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten inwerken. Spoel daarna goed af en je huid is weer als nieuw.

Kaneel

Net als kurkuma is ook kaneel vast te vinden in jouw kruidenla. Meng twee theelepels honing met twee theelepels kaneel. Maak hier een glad mengsel van en breng het aan op je gezicht. Laat het zelfgemaakte masker een hele nacht zitten en spoel hem na het opstaan af met lauw water. Na tien dagen ga je écht duidelijk verschil zien. Smeer vanavond dus alvast maar zo’n heerlijk mengseltje op je gezicht.

Wil je nog meer middeltjes uitproberen? Probeer dan dit ook eens:

Met deze natuurlijke en goedkope truc verdwijnen je mee-eters direct

Reageer op artikel:
Zeg maar doei tegen irritante mee-eters door deze simpele tips
Sluiten