Zo heb je nooit meer last van puistjes onder je pony

Wat zijn we toch dol op pony's. Ze laten je er jonger uitzien en hoe je ze ook draagt, ze zien er altijd sophisticated uit. Pony's kunnen er daarentegen voor zorgen dat je onzuiverheden op je voorhoofd krijgt. Maar zo heb je daar nooit meer last van:

Begrijp waar het vandaan komt

Benieuwd waarom er onzuiverheden onder je pony verschijnen? Je voorhoofd is onderdeel van je t-zone, die de neiging heeft vetter te worden dan andere delen van je gezicht. Volgens dermatologen werkt een pony als een soort gordijn. Het houdt oliën en bacteriën als het ware vast. Als je een vette huid hebt, kun je hier sneller last van hebben dan wanneer je een droge huid hebt.

Raak je pony niet te vaak aan

Wanneer je continu met je hand door je haar gaat, zal het er sneller vettig uitzien. Raak daarom je pony gedurende de dag niet aan (we weten hoe moeilijk het is om niet met je haar te spelen). Wanneer je niet aan je haar zit, zullen er ook geen oliën en bacteriën van je vingers op je voorhoofd terecht komen.

Reinig je huid regelmatig

Dermatologen raden aan je huid twee keer per dag te reinigen als je hem schoner dan schoon wilt houden. Zeker als je een pony hebt is dit een belangrijk advies. Heb je gedurende de dag last van een vettig voorhoofd? Dan zijn blotting papers ideaal. Deze kleine papiertjes hebben een absorberende werking en nemen vet van je voorhoofd weg wanneer je ze er tegenaan drukt.

Draag ze omhoog

Je pony op een andere manier stijlen is ook een perfecte manier om onzuiverheden te voorkomen. Zet ze naar achteren vast met een haarclipje of gebruik een haarband om ze uit je gezicht te stijlen.

Kies je haarproducten zorgvuldig

Ook de producten waarmee je je haar wast, kunnen voor onzuiverheden zorgen. Volgens dermatologen kun je het beste kiezen voor olie-vrije shampoos en conditioners. Is je haar aan de droge kant? Breng een rijke conditioner dan alleen in je punten aan en vermijd je pony. Zorg ervoor dat je het product goed uitspoelt, want zo voorkom je een geïrriteerde of onzuivere huid.

Reageer op artikel:
Zo heb je nooit meer last van puistjes onder je pony
Sluiten