Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Nieuws 20 juni 2018

Aha: Dit is wat de puistjes op je gezicht betekenen

Hoe vervelend is het wel niet om puistjes te hebben? Al helemaal wanneer deze rakkers op je gezicht zitten. Super irritant natuurlijk, maar wist je dat er verschillende oorzaken zitten achter de plek van puistjes op je gezicht? Beautify legt het je uit.

Betekenis van puistjes op het gezicht

Puistjes kunnen voorkomen op verschillende plekken op je gezicht en elke plek heeft een andere oorzaak. Wanneer je de oorzaak weet kan het je ook helpen ze te behandelen waardoor ze snel verdwijnen.

Puistjes op je kin

Als je vaak last hebt van puisten op deze plek dan betekent dat dat je hormonen een beetje in de war zijn. Dit kan komen omdat je ergens zenuwachtig voor bent, weinig slaapt of te veel koffie of alcohol drinkt.

Wat kan helpen, naast genoeg slapen, is om Omega-3 supplementen te nemen zodat je hormonen weer in hun natuurlijke balans komen.

Puistjes op je voorhoofd

Puistjes die op je voorhoofd of boven je wenkbrauwen verschijnen hebben te maken met verteringsproblemen, stress, weinig slaap of een slecht dieet. Je kunt van deze vervelende puisten afkomen door genoeg te slapen, genoeg te drinken en goed te eten.

Let er op dat je niet te veel vet eet of te veel alcohol drinkt. Als je dit doet dan gaan ze – als het goed is – vanzelf weg.

Puistjes op je wangen

Puistjes op je wangen kunnen voorkomen door te veel eten, stress, vieze telefoons, kussenslopen of make-up kwasten. Je raadt het al, een telefoon zit vol bacteriën en wanneer je heel lang met je beste vriendin belt kan het zomaar zo zijn dat je de volgende dag een puistje hebt.

Deze puistjes zijn dus goed te voorkomen door gezond te eten en alle producten die je gezicht aanraken goed en vaak schoon te maken. Moet te doen zijn, toch?

Puistjes op je neus

Puisten op je neus ontstaan vooral door een slechte bloedsomloop, slechte eetgewoontes en te veel alcohol. Naast goed eten en veel water drinken, kan je proberen zuivelproducten af en toe te laten liggen. Probeer ook eens om je eten vaker klaar te maken in de oven.

Puistjes rondom je lippen

Puistjes die zich verzamelen rondom je lippen kunnen te maken hebben met negatieve emoties die je voelt of met je darmen. Je lost dit op door – als je gevoelige darmen hebt – meer producten met vezels toe te voegen.

Heb je last van je darmen? Eet dan minder gekruid en gefrituurd eten. Wat hierbij ook helpt is om na elke maaltijd een kop groene thee te drinken, dat is natuurlijk geen straf.

Puistjes op je oren

Puisten op of in je oren zijn natuurlijk erg vervelend, maar kunnen ontstaan doordat je nieren niet goed werken of niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen. Drink om dit op te lossen veel water en eet voldoende vers fruit.

Nu je weet waardoor bepaalde puisten in je gezicht ontstaan kan je er makkelijk aan werken. Voordat je het weet zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen. Weet je je geen raad? Ga dan langs bij de huisarts of dermatoloog. Zij helpen je het beste verder.

Heb je puistjes op je lichaam? Lees hier wat het betekent en hier hoe je het voorkomt.

Reageer op artikel:
Aha: Dit is wat de puistjes op je gezicht betekenen
Sluiten