Die puistjes op je kin zeggen meer over je gezondheid dan je nu denkt

Heb je vaak last van terugkerende puistjes op je kin en kom je er maar niet van af? De plek van je onzuiverheden zegt meer over je gezondheid dan je denkt.

Het is heel vervelend, we weten het. Maar je bent ook mooi met een paar oneffenheden op je huid, dus wees vooral niet te streng voor jezelf. Echte schoonheid komt immers van binnen.

Puistjes op je kin

Zo nu en dan verschijnt er ineens een pukkel op je kin. En het blijft niet bij één, want ineens heb je meerdere puistjes op je kin en kaak prijken. Heel hinderlijk, vooral omdat de rest van je gezicht eigenlijk nooit kampt met puistjes.

Sta je maandelijks met je handen in het haar omdat je niet weet waar die puistjes vandaan komen? Dan is het de hoogste tijd om eens goed naar je hormoonhuishouding te gaan kijken. Want de kans is groot dat deze flink in de war is.

De betekenis van je plaatselijke pukkels

Daar zijn die irritante hormonen weer. Er wordt ontzettend veel over geschreven, maar grip krijgen op wat er mis is met je hormonen is zo lastig. Als je iedere maand puistjes krijgt op je kin, kan het hand in hand gaan met je menstruatie. Want dan gieren de hormonen door je lijf.

Maar het kan ook wijzen op een hoog stressniveau. Heb je heel vaak te veel dingen op je to-do lijstje staan en is het je allemaal eigenlijk even te veel? Dan kunnen de puistjes op je kin daar een duidelijk teken van zijn. Dus luister ernaar en plan wat tijd voor jezelf in.

Vaarwel puistjes in 3, 2, 1

Gelukkig kun je er wel wat aan doen. Het is slim om eens naar je voeding te kijken. Eet je veel suiker? Probeer dit dan te minderen, want daar raken je hormonen juist van uit balans. En eet meer groenten, fruit en gezonde vetten, want dat is ook goed voor je huid.

Ook sporten kan bijdragen aan een mooiere huid. Door sport – zoals yoga of Pilates – verminder je jouw stressgevoelens. En dat kan ervoor zorgen dat de puistjes op je kin verminderen. Tot slot: vergeet je huid niet tweemaal daags te reinigen, om een zo egaal mogelijk huidje te krijgen.

En nogmaals: het is echt niet erg om af en toe een puisje op je kin te hebben. Je bent tenslotte gewoon een mens.

Zeg maar dag tegen je geld want er is een Disney make-up collectie

FlairIngoedendoen

Reageer op artikel:
Die puistjes op je kin zeggen meer over je gezondheid dan je nu denkt
Sluiten