Last van puistjes op je rug? Dat kan hiermee te maken hebben

Puistjes op je rug, liever daar dan op je gezicht zou je denken. Maar met de naderende zomer ben je ze misschien liever kwijt dan rijk. Maar hoe kom je aan puistjes op je rug? We delen verschillende oorzaken met je.

Waar ze ook zitten, het heeft alles te maken met talgklieren die (vooral in de puberteit) meer olie aanmaken waardoor poriën verstopt raken. Met als resultaat een knaller van een puist.

De oorzaak van puistjes op je rug

Je vraagt je af hoe het kan dat je ze niet op je gelaat hebt, maar wél op je rug. Ook vervelend dat je er niet bij kunt, want voor je gevoel kan je er daardoor ook niks aan veranderen. Wij zochten de belangrijkste oorzaken op:

Zonnebrand

Valt het je op dat je vooral op vakantie last hebt van puistjes op je rug? Dan kan het zomaar eens komen door je zonnebrand. Parfum in zonnebrand kan je huid onnodig irriteren waardoor er ontstekingen in de poriën ontstaan.

Huid op de rug is dikker

Puistjes op je rug zijn hardnekkiger dan op je gezicht. Dit komt doordat bij iedereen de huid op de rug dikker is. Hierdoor bevat de huid meer talgklieren, waardoor er meer plekken zijn waar ze kunnen ontstaan.

Overmatig zweten

Zweet je snel op je rug tijdens het sporten? Goed bezig. Vergeet alleen daarna niet te douchen je rug schoon te spoelen met een milde douchegel. Zweet creëert namelijk het perfecte klimaat voor je grote vriend, de puist.

Genetische factoren

Vraag je ouders een of zij vroeger ook last hadden van oneffenheden op de rug. Het blijkt met name doorgegeven te worden door de vader. Geef gerust papa de schuld.

Synthetische kleding

Deze stof ‘plakt’ eerder tegen je huid aan waardoor bacteriën zich makkelijker kunnen nestelen. Wil je het toch graag aan? Draag er aan een katoenen hemdje onder.

Ongezonde levensstijl

Zoals iedereen weet heeft een ongezonde levensstijl weerslag op de huid. Merk je dat een onregelmatige huid op je rug voornamelijk ontstaat na slecht eten en veel alcohol? Dan weet je ook de oplossing.

Lees ook: Houd je van puistjes uitknijpen? Dan heb je Pop It Pal in je leven nodig

Huidzorg Houten

Reageer op artikel:
Last van puistjes op je rug? Dat kan hiermee te maken hebben
Sluiten