Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 22 juli 2017

Waarom het zo ongelooflijk fijn is om puistjes uit te knijpen

Je handen beginnen te jeuken bij het aanzicht van een puistje die ready to pop is, ongeacht of dat op je eigen hoofd is of dat van een ander. Voor velen klinkt het misschien vies, maar jij bent gewoon geobsedeerd door dat witte kopje dat weg moet. Dit is waarom het zo ongelooflijk fijn is om puistjes uit te knijpen.

Oké, niet door iedereen wordt dit gewaardeerd als je ineens aan hun gezicht gaat zitten. Maar gelukkig zijn er op internet heel fijne filmpjes te vinden waarin een puistje wordt uitgeknepen. Je kan uren kijken naar het uitknijpen, het ontploffen en de lekkende plekjes. Beetje vies, maar hé iedereen heeft zijn gekkigheden.

Een soort drugs

Geloof het of niet, maar het uitknijpen van een puistje activeert een deel in jouw hersenen dat bij een verslaving ook aangezet wordt. Het genot van het uitknijpen activeert namelijk het beloningssysteem en maakt daarmee dopamine aan. En van dopamine ga je je goed voelen. Het verzorgen, of het kijken naar mensen die het verzorgen, verhoogt het gevoel van genot in jouw lichaam.

Goed schoonmaken

Een kleine opmerking bij dit verhaal is natuurlijk wel dat het eigenlijk niet de bedoeling is dat je zelf de puistjes uitknijpt in verband met de bacteriën die dan vrijkomen. Mocht je jezelf nu echt niet kunnen inhouden of jezelf genoeg pleasen met filmpjes, zorg er dan in ieder geval voor dat je altijd vóór én na het uitknijpen je handen goed wast.

Vanaf nu hoeven jouw vrienden je in ieder geval niet meer gek aan te kijken als jij zegt dat je geniet van de puistjes. Het zijn namelijk gewoon de drugs in jouw hersenen die z’n werking doen. Natuurlijke drugs weliswaar.

Dit zijn waarschijnlijk jouw lievelings cakejes: Yay or grose: Er bestaat nu een puistencakeje dat je echt kunt uitknijpen

Reageer op artikel:
Waarom het zo ongelooflijk fijn is om puistjes uit te knijpen
Sluiten