Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 11 okt 2017

3 redenen waarom het zo heerlijk is om de puistjes van je lover uit te knijpen

Als je ze zelf hebt, is het verschrikkelijk. Maar als je een puistje spot bij je lover, dan kun je je handen er bijna niet vanaf houden. Psychologen hebben hun hoofden gebogen over het grote vraagstuk hoe het toch komt dat je zo gelukkig kan worden van het uitknijpen van andermans oneffenheden. En dit is wat ze erover zeggen.

Dat je zo blij kunt worden van het zien van een puistje op iemand anders gezicht, lijkt wel een beetje vreemd. Wel het gezicht van je vriend of vriendin, maar dan nog. Maar het is helemaal niet zo gek, laat psychotherapeut Matt Traube weten. Het levert je juist ontzettend fijne dingen op.

1. Het versterkt jullie band

Een romantische strandwandeling bij zonsondergang of een uitgebreid, zelf gekookt diner voor je lover doet je relatie vaak goed. Maar het uitknijpen van je pukkels bij je lover geeft je het gevoel van intimiteit en nabijheid, volgens Matt. Het is een teken dat jullie erg close zijn en dat je je bij elkaar op je gemak voelt.

2. Je hebt het gevoel dat je iets oplost

Matt vertelt dat de huid symbool kan staan voor de persoon zelf of voor jullie relatie. Als daar een oneffenheid om de hoek komt kijken, dan heb je het idee dat je het moet oplossen. Het puistje is in jouw ogen dan een imperfectie of irritatie. Als je de pukkel dan uitknijpt, heb je het issue voor jouw gevoel opgelost. Opluchting!

3. Het vermindert stress

Tot slot kan het zijn dat je gestrest bent over iets waar je geen controle over hebt. Het uitknijpen van de puistjes van je lover is iets waar je dan wel controle over hebt en wat je daardoor een opgelucht en rustig gevoel kan geven. Een win-winsituatie voor beide partijen.

Hoe vind je lover het eigenlijk dat je zijn gezicht zit te bewerken? Matt is namelijk van mening dat alles juist averechts kan werken als je lover het helemaal niet prettig vindt. Belangrijk om dat in de gaten te houden. Anyway, we houden onze handen liever niet thuis.

Dit vind je vast ook heerlijk: Yay or grose: Er bestaat nu een puistencakeje dat je echt kunt uitknijpen

Reageer op artikel:
3 redenen waarom het zo heerlijk is om de puistjes van je lover uit te knijpen
Sluiten