Vijf snelle manieren om een onderhuidse pukkel te verkleinen

Je kent het wel. Op het moment dat je wakker wordt voel je al een pijnlijke plek op je gezicht. En ja hoor, een onderhuidse puist is de boosdoener. Uitknijpen gaat niet, maar je wil wel van het pijnlijke grote ding af. Deze vijf tips helpen je in minder dan vijf minuten van de ergste pijn en zwelling af.

Onderhuidse puist verkleinen

Zo’n onderhuidse puist is moeilijk om weg te krijgen. Vooral als ‘ie nog niet ‘rijp’ is. De volgende tips helpen in ieder geval om de pukkel te verkleinen.

Koel het met ijs

De beste manier om een onderhuidse puist te verkleinen is om hem één of twee minuten te koelen met een ijsklontje. De kou en de druk zorgt ervoor dat de zwelling afneemt en dat de poriën bevriezen waardoor opgebouwd vuil en olie uit je huid wordt verwijderd. Breng meteen daarna een concealer aan.

Dep de onderhuidse puist met appelcider azijn

Wanneer het ijs niet voldoende werkt kun je proberen om appelcider azijn op het puistje aan te brengen. Appelcider azijn heeft een anti-bacteriële werking en neutraliseert de pH-waarde van je huid. Dep de azijn met een watje op het puistje om hem te verkleinen.

Geef het wat vitamines

Een ander goed middeltje om op de pukkel aan te brengen is wat vitamine C poeder gemengd met twee druppeltjes water. De vitamine C bevat anti-oxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen verminderen.

Gebruik het juiste anti-acne product

Het beste product wat je kunt gebruiken voor een onderhuids puistje is benzoylperoxide. Let er wel op dat dit product je huid kan irriteren wanneer je het teveel gebruikt. Check de dosering op het product en kies voor een lage dosering. Houd je huid daarnaast goed gehydrateerd.

Breng Aloë Vera aan

Aloë Vera gel verkoelt en vermindert de ontsteking plus de roodheid in de huid. Breng de gel ook aan wanneer je naar bed gaat om ervoor te zorgen dat de gel ook ‘s nachts goed zijn werk kan doen. Met een beetje mazzel sta je dan de volgende ochtend pukkel vrij op.

Meer over puisten:

Reageer op artikel:
Vijf snelle manieren om een onderhuidse pukkel te verkleinen
Sluiten