Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 27 okt 2018

Que? Dit kapsel van je favoriete influencers zorgt voor puistjes

Puistjes op je voorhoofd zijn net zo vervelend als een slagroomtaart zonder slagroom. Of als stoplichten die precies op rood springen als jij aan komt fietsen. Maar wist je al dat je op een heel makkelijke manier deze puisten kunt voorkomen?

Puistjes op je voorhoofd ontstaan door verschillende dingen. Maar wist je al dat zo’n hippe pony dan helemaal niet zo’n goed idee is? Misschien wil je twee keer nadenken voordat je bij de kapper om deze coupe vraagt.

Hoe een pony puistjes op je voorhoofd veroorzaakt

De oorzaken van puistjes op je voorhoofd verschillen. Zo spelen hormonen een rol net als eten, stress en dus je haar. Als je weet dat je geen slechte spijsvertering hebt, goed slaapt en gezond eet, is het dus mogelijk dat je je haar de schuld van je puistjes kunt geven.

Haar en haarproducten zijn namelijk wel vaker de boosdoener als het om je huid gaat. Iedere dag je haar wassen is niet bevordelijk voor je hoofdhuid en haren, maar te weinig wassen is dus ook weer niet ideaal. Helemaal als je stylingproducten gebruikt kun je ervan uitgaan dat je huid hierop reageert als je gevoelig bent voor puistjes.

Wat te doen?

Als je weet dat je snel puisten krijgt is het in eerste instantie dus niet zo handig om een pony te laten knippen. Maar wat als je erachter komt terwijl je dus al die pony hebt? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Het eerste is natuurlijk de pony laten uitgroeien, maar misschien ben je wel gehecht geraakt aan deze look. Doe dan het volgende.

Was je pony iedere dag

Het is nogal een klus om je haar iedere dag te wassen. Bovendien is het overbodig. Maar wat je wél kunt doen is je pony iedere dag wassen boven het bad of de wastafel.

Gebruik geen haarproducten op oliebasis

Zodra je producten in je pony gebruikt op oliebasis is de kans groot dat je een puistje krijgt. Dit staat namelijk bekend als puistjes veroorzaker. Denk hierbij aan gewone haarolie, maar ook wax en gel.

Hier heb je vast wat aan:

6 x makkelijke kapsels voor vrouwen die hun pony willen verstoppen

Reageer op artikel:
Que? Dit kapsel van je favoriete influencers zorgt voor puistjes
Sluiten